Čitaj mi!

Vranjanci posle 30 godina ponovo u bioskopu

U Vranju je, u zgradi pozorišta “Bora Stanković“ počeo da radi i bioskop. Filmovi će biti prikazivani subotom, a ostalim danima pozorišne predstave. Skoro tri decenije u Vranju nije bilo bioskopa.

Preventivne mere koje su važile za pozorišne predstave i dalje su prisutne. Dezinfekcija, zaštitne maske, distanca. Na početku video pozdrav glumca Ljubomira Bandovića, uoči filma "Ime naroda" Darka Bajića.

"Počastvovan sam što film ‘Ime naroda‘ ponovo otvara bioskop u Vranju, ne dajte da ga opet zatvore, budite redovni", poručuje glumac Ljubomir Bandović.

Vranje je prvi bioskop dobilo 1913. godine, prvu opremu za prikazivanje filmova kupio je Dimitrije Jovanović, tadašnji vlasnik Hotela "Evropa". Bilo je nakon toga još privatnih, a bioskop "Sloboda"‚ u zanatskom Domu radio je do devedesetih godina. Posle pauze Vranjanci se vraćaju u bioskop.

Subota će biti dan rezervisan za bioskop u sklopu Pozorišta.

"Grad je za novu opremu za projekciju filmova projektom konkurisao kod Filmskog centra Srbije koji je izdvojio 11,7 miliona dinara za nabavku digitalnog projektora, projekcionog platna i audio opreme", kaže gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Nenad Jović, direktor pozorišta "Bora Stanković" navodi da je najsavremenija bioskopska oprema instalirana još u martu prošle godine, kad je trebalo da krene, međutim, poremetila ih je korona i kriza, ne samo u tom gradu, zemlji i državi, nego i u svetu, ali su se trudili da što pre prebrodimo to i krenu sa projekcijom.

Bioskop je otvoren u okviru obeležavanja Dana grada. Priznanja "31. januar" ove godine dobili su zdravstveni radnici, Zdravstveni centar, Apoteka i Zavod za javno zdravlje.