Čitaj mi!

Šta rade tinejdžeri kad nema Gugla u vreme epidemije

Gotovo je nemoguće zamisliti život bez interneta i mobilnog telefona, a njihov iznenadni nestanak i to baš u vreme epidemije, posebno za tinejdžere bio bi jedan od najgorih scenarija. Ipak, takav izazov je pred junacima romana Dragane Mladenović "Sve što (ni)sam želela", koji je ilustrovao Dušan Pavlić.

Zahvaljujući vanrednoj situaciji zbog kompjuterskog virusa koji je prešao na ljude i napravio dar-mar širokih razmera, dvanaestogodišnja Nina bolje upoznaje svoju tajnu simpatiju.

U društvu je najpopularnijeg dečaka iz škole i to u oronuloj bakinoj kući.

Sami su, odvojeni od roditelja i značilo bi im bilo kakvo uputstvo za život u neadekvatnim uslovima, ali ostali su bez svakodnevnog saveznika i prijatelja sveznalice – Gugla.

To je siže romana Dragane Mladenović.

"Obraća se zapravo ozloglašenim mlađim tinejdžerima koji su potpuno posvećeni društvenim mrežama, Tik-toku, Jutjubu, stalno su na telefonima i kompjuterima i ja sam napisala roman koji može da im odvuče pažnju. Nadam se da može da im odvuče pažnju i da ih natera da se posvete nečemu što nije ta aktivnost, već čitanje", kaže autorka romana Dragana Mladenović. 

Zanimljiva i duhovita priča, ispričana u formi dnevnika, jezikom današnje omladine testira ne samo mlade čitaoce, već svakog od nas.

Mladenovićeva kaže je kroz svoje junake zaključila da bi oni znali da se snađu, bez obzira na to što ih ne učimo kao šti su nas naši roditelji učili.

"To je jedna druga generacija. Ja sam sve vreme imala to na umu. Oni nisu kao mi, oni su drugačiji i mi treba da nađemo put do njih", ističe autorka romana "Sve što (ni)sam želela".

Nina i Maks, na teži način uče šta su solidarnost, prijateljstvo, bliskost i brzo sazrevaju.

Iz jedne neočekivane avanture, uleteće u drugu. A kakva će ona biti, radoznale oči otkriće u nastavku romana koji sledi uskoro.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">