Original rukom pisanog teksta za pesmu Bitlsa prodat za 910.000 dolara

Rukom pisani tekst za pesmu "Hey Jude" legendarnih Bitlsa prodat je na aukciji. Aukciju je održala kuća "Julien's Auctions" u petak 10. aprila, a novi vlasnik je za tekst izdvojio čak 910.000 dolara, odnosno devet puta više nego se ranije prognoziralo.

Stručnjak za muziku Džejson Votkins je rekao da su ispisane beleške Pola Makartnija smernice za snimanje u studiju 1968. godine, prenosi Si-Bi-Es.

"Ovo je očigledno legendarna pesma koju svi znaju. Ovaj rukom pisani tekst je korišćen u studiju kao smernica dok se snimalo", izjavio je Votkins.

Aukcija je zbog koronavirusa održana preko interneta, a tekst je jedan od 250 predmeta ponuđenih na prodaju. Održana je kako bi se obeležilo 50 godina od raspada Bitlsa. 

Crtež Džona Lenona i Joko Ono nazvan "Bagism" prodat je za 93.750 dolara, dok je pepeljara Ringa Stara prodata za 32.500 dolara.

Tekst pesme While My Guitar Gently Weeps, koji potpisuju članovi benda Džordž Harison i Ringo Star, prodat je za 195.000 dolara.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 04. jul 2020, 15:24) - anonymous [neregistrovani]

Ako je rukom pisan

Onda je mnogo više vredniji nego da je pisan sa pisaćom mašinom .
Sećam se bio sam u VII / 3 razredu kada su devojčice pošizile i padale u nesvest . To je bio početak dugog kraja .

(subota, 04. jul 2020, 13:05) - anonymous [neregistrovani]

Hey jude.

Treba se pomenuti ova stvar, da je Paul M. napisao ovu pesmu , sinu John Lenona koji se u to vreme i rodio(Julian Lenon).

(nedelja, 12. apr 2020, 08:12) - anonymous [neregistrovani]

"While my guitar gently weeps"

je Harrison-ova kompozicija nema veze sa Ringom,ako bi hipoteticki razmisljali,onda bi trebalo da pise ime Eric Clapton ispod jer on svira sve prelaze i solo deonice. Harrison nije bio zadovoljan kako zvuci njegova gitara,pa je zvao Clapton-a da svira.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">