Ljubitelji umetnosti mogu da ugoste Galeriju Matice srpske u svojim domovima

U okviru kampanje „GMS s vama kod kuće“ Galerija Matice srpske je priredila bogat program za ljubitelje umetnosti različitog uzrasta i interesovanja.

U prethodnoj nedelji na društvenim mrežama Galerije Matice srpske objavljeni su materijali, koji su dostupni svim zainteresovanim građanima.

Umetnički izazov

U želji da podstaknu građane da ostanu kod kuće, ali da s druge strane provedu svoje vreme na kreativan način, u GSM su osmislili igru u kojoj svi zainteresovani mogu da „zadato" umetničko delo oponašaju kod svoje kuće i fotografišu se. Postavljanjem fotografije na lične profile, učestvuju u nagradnoj igri u kojoj fotografija sa najviše lajkova dobija poklon iz Muzejske prodavnice Galerije.

Video vođenje

U Galeriji Matice srpske nedavno je otvorena izložba „Inspirisani Italijom“ koja ljubiteljima umetnosti pruža mogućnost da saznaju nešto više o konceptu i izloženim delima putem video-vođenja autorke izložbe Stanislave Jovanović Mindić. Vođenje može da se pogleda na Jutjub kanalu GMS.

Umetničke radionice kod kuće

U nemogućnosti da održavaju svoje redovne kreativne radionice za decu subotom, u Galeriji su ponudili roditeljima materijal i ideje kako bi se sa svojom decom zajednički igrali i učili putem njihovih umetničkih radionica. Ove subote pripremili su radionicu „Orkestar spreman? Zaplešimo“ koja se bavi životom slikara Bogdana Šuputa u Parizu.

Pored ovog, uvek je dostupna virtuelna tura kroz stalnu postavku Galerije Matice srpske.