"Zlatni ćuran" Vlastimiru Velisavljeviću

Na "Danima komedije" u Jagodini nagradu za životno delo dobio je doajen srpskog glumišta – Vlastimir Velisavljević.

Predstava "Hipnoza jedne ljubavi" u režiji Dušana Kovačevića i izvođenju Zvezdara teatra Beograd po oceni stručnog žirija proglašena je za najbolju na 46. Danima komedije u Jagodini. Ova predstava je dobila i najvišu ocenu publike pa će joj pripasti i nagrada "Miodrag Petrović Čkalja" i statueta "Jovanča Micić".

Tekst ove predstave je po oceni žirija i najbolji savremeni domaći komediografski tekst te će pisac Dušan Kovačević takođe dobiti nagradu.

Statuetu "Ćuran" za najbolja glumačka ostvarenja dobili su Miloš Đorđević za ulogu Rubeole u predstavi "Udaj se muški", Irfan Mensur za ulogu Vuleta u predstavi "Hor bečkih dečaka" i Dragan Petrović Pele za ulogu doktora Vase u predstavi "Hipnoza jedne ljubavi".

Statuetu "Ćurana" za najbolje rediteljsko ostavrenje dobija Olivera Đorđević za predstavu "Dok te ja hranim i oblačim" u izvođenju Pozorišta mladih Novi Sad.

Najbolji mladi glumci su Kristina Savkov i Danilo Milovanović a nagrada Nikola Milić za najbolju epizodnu ulogu po oceni stručnog žirija pripala je Srđanu Sekuliću za ulogu konobara "Dva u jedan".

Sve nagrade biće dodeljene večeras na zatvaranju Festivala.

broj komentara 0 pošalji komentar