Miri Brtki nagrada “Sava Šumanović”

Slikarka Mira Brtka jednoglasnom odlukom žirija dobitnik je ovogodišnje nagrade za likovnu umetnost "Sava Šumanović", koja se dodeljuje u okviru Izložbe umetnosti "Art ekspo".

Ovogodišnja nagrada za likovnu umetnost "Sava Šumanović", koja se dodeljuje u okviru Izložbe umetnosti "Art ekspo" na Novosadskom sajmu, pripala je likovnoj umetnici Miri Brtki.

"Slikarka i rediteljka iz Stare Pazove kreativnim i kontinuiranim delovanjem dosledno stvara i razvija autentičan i jasno definisan opus, zasnovan na modernističkim principima i potencijalima", rekao je predsednik žirija Sava Stepanov.

Primajući nagradu, Mira Brtka je rekla da će joj priznanje "Sava Šumanović" biti vodilja u daljem radu i da joj je posebno drago što je dobila nagradu koja nosi ime čuvenog srpskog slikara, koji joj je i geografski blizak i po umetničkim nastojanjima i dostignućima.

Pokretači nagrade "Sava Šumanović" su "Art ekspo" i Novosadski sajam, Galerija "Bel art" i Centar za vizuelnu kulturu "Zlatno oko" iz Novog Sada.

Dosadašnji dobitinici nagrade su Dragomir Ugren, Zdravko Mandić, Mrđan Bajić, Dušan Otašević, Miodrag B. Protić, Živko Grozdanić, Milan Blanuša, Mileta Prodanović, Šombati Balint i Raša Todosijević.

broj komentara 0 pošalji komentar