Читај ми!

Zoran Marjanović osuđen na 40 godina za ubistvo supruge Jelene

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu Zoran Marjanović je osuđen na 40 godina zatvora, zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči. Određen mu je pritvor do upućivanja na izvršenje zatvorske kazne. Petočlano sudsko veće presudu je donelo jednoglasno.

Viši sud u Beogradu izrekao je prvostepenu presudu Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović.

Marjanović je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, a postupajuća sudija Jelena Škulić odredila mu je pritvor do upućivanja na izvršenje kazne.

Sudija je prilikom izricanja presude rekla da je nesumnjivo dokazano da je Marjanović iskoristio poverenje svoje supruge i ubio je na svirep i podmukao način, kako je opisano u optužnici.

Dodala je i da je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio svestan tog delaBranilac Nikola Dumnić se po izlasku iz Palate pravde obratio novinarima i rekao da ne postoji personalni dokaz koji ukazuje da je Marjanović počinio ubistvo.

"Niko ga nije lično video da je počinio ubistvo, kao što ni na njemu ni na njoj (žrtvi) nije pronađen trag koji bi upućivao na zaključak suda" rekao je Dumnić.

Sud je kao olakšavajuće okolnosti razmatrao to što je otac dvoje dece i da ranije nije osuđivan, dok je od otežavajućih okolnosti cenio način izvršenja dela, poverenje njegove supruge, kao i držanje nakon ubistva.

Na prvostepenu presudu i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu koji će doneti pravosnažnu presudu.

Advokati odbrane vređali sudsko veće, tužilac zadovoljan

Advokati odbrane - Nikola Dumnić i Stefan Jokić - nisu sačekali završetak izricanja presude, već su, uz uvredljive komentare sudskom veću, ljutito napustili sudnicu nakon što je izrečena visina kazne, dok je jedna žena uzvikivala da je Marjanović nevin čovek.

Branilac Nikola Dumnić se po izlasku iz Palate pravde obratio novinarima i rekao da ne postoji personalni dokaz koji ukazuje da je Marjanović počinio ubistvo.

"Niko ga nije lično video da je počinio ubistvo, kao što ni na njemu ni na njoj (žrtvi) nije pronađen trag koji bi upućivao na zaključak suda", rekao je Dumnić.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u potpunosti je zadovoljan prvostepenom presudom.

"Sud je u potpunosti usvojio predloge tužilaštva i pravilno cenio sve dokaze tužilaštva, tako da sam u potpunosti zadovoljan presudom, visinom izrečene kazne i odlukom kojom mu je sud ponovo odredio pritvor", rekao je Stefanović.

Posebno je istakao da je presudu jednoglasno donelo petočlano sudsko veće od dvoje sudija i troje sudija porotnika.

U završnoj reči postupajući tužilac Nikola Uskoković je od suda zatražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti.

Uskoković je izjavio za Tanjug da je zadovoljan osuđujućom presudom, jer je sud usvojio sve njegove predloge.

Napominje da je petočlano sudsko veće jednoglasmo donelo tu odluku, što ukazuje da nisu imali nikakvu dilemu da li je Marjanović izvršio krivično delo koje mu je optužnicom stavljeno na teret.

"Istakao bih da je u potpunosti prihvaćen predlog kazne koji je postavljen od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i da je Marjanović osuđen na maksimalnu kaznu predviđenu zakonom od 40 godina, a pored toga mu je na predlog ovog tužilaštva određen i pritvor", rekao je Uskoković.

Dodao je da je u pitanju nepravosnažna sudska odluka, nakon koje sledi postupak po žalbi, koju Više javno tužilaštvo nema potrebe da ulaže, ali da će dati svoje odgovore na žalbe koje će sigurno podneti odbrana okrivljenog.

"Nakon toga se očekuje odluka drugostepenog suda", napomenuo je postupajući tužilac.

Tužilaštvo je ocenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio, i to na svirep i podmukao način.

Sa druge strane, četiri advokata odbrane su u svojim završnim rečima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu.

Marjanović tvrdio da se Jelena nije vratila sa trčanja

Nestanak pevačice Jelena Marjanović prijavljen je u večernjim satima, 2. aprila, kako je policiji rekao njen suprug, jer se nije vratila sa trčanja na nasipu u Borči. Sutradan je na nasipu pronađeno njeno telo, a prve informacije su ukazivale na to da je ubijena.

U septembru 2017. Marjanović je uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno je izneo svoju odbranu negirajući da je ubio Jelenu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Branio se sa slobode 

Tužilaštvo ga je teretilo da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka.

Marjanoviću je sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво