Почело суђење Марјановићу, негира да је убио супругу

Зоран Марјановић поново је данас, на почетку суђења у Вишем суду у Београду, негирао да је убио своју супругу Јелену Марјановић. Наставак суђења 25. децембра.

"Док год ходам овом земљом, желим да помогнем да се пронађе убица моје супруге и евентуални саучесници", рекао је Зоран Марјановић, детаљно излажући своју одбрану.

Он је описао до најситинијих детаља своје поподне када је последњи пут видео супругу, како је трајала потрага за њом, као и касније детаље хапшења и саслушања у полицији.

Посебно је истакао да је њихов однос био савршен, али да су понекад имали несугласице око њеног стајлинга када је одлучила да се врати на естраду.

Након детаљног излагањa одбране, одговарао је на питања својих адвоката и суда, али је одбио да одговара на питања тужиоца, наводећи да му је Тужилаштво овим поступком нанело велику штету.

На почетку суђења судија Јелена Шкулић обавестила је тужилаштво и браниоце да је 22. октобра у суд стигло анонимно писмо из Швајцарске и да тужилаштво треба да одлучи да ли ће да поступа по њему.

Детаљи писма нису саопштени на суђењу већ је кренуло вишесатно саслушање Марјановића.

"Овај тренутак сам чекао три и по године, верујем у суд заиста, до сада му није дата ниједна шанса. Од почетка сам таргетиран да будем жртвено јагње, постоје имена до којих ћемо касније доћи. Не плашим се ничега", рекао је Марјановић, напомињући да му је после три и по године мука од свега и да је психички растројен.

Шта је Марјановић рекао о случају? 

Испричао је како је кобног дана са супругом и ћерком кренуо на "лабудово језеро", да би Јелена џогирала, али да је одустала када је видела да је тамо велика гужва пошто је било пуно народа са децом у шетњи. 

Одлучили су да оду на насип у Црвенку, где ју је последњи пут видео пошто је отишла да трчи, а он је остао са ћерком да шета.

Пре него је отишла, Јелена је, како је испричао, ћерки дала вијачу, коју је девојчица касније све време носила у рукама, а Јелена се са њима опростила речима "одох ја".

Описивао је детаљно кога су он и ћерка срели успут, која су кола пролазила, те да је после извесног времена постао узнемирен и почео да зове супругу на мобилни телефон, али да се она није јављала.

Потом је позвао пријатеља Бориса Пузића који ради у полицији и тражио му број коме може да пријави да је нема, али, како је испричао, иако му је пријатељ дао два броја телефона –полиција није схватила озбиљно, већ су му рекли да сачека још мало.

Заједно са ћерком је тражио Јелену, а касније су му се придружили и отац и брат.

Навео је да је куму Веру звао да зове болнице и види да Јелени није можда позлило пошто је у то време била на посту.

Кума Вера је касније отиша у градски СУП да пријави нестанак, али му је јавила да он мора лично то да уради што је и учинио, након чега је кренула велика полицијска потрага за женом на насипу, где су поред полиције, дошли и новинари као и његови пријатељи и мештани.

Сутрадан, док је потрага још трајала, приведен је у полицију и након вишестаног испитивања му је одређено задржавање до 48 сати, испричао је оптужени истичући да је два пута испитиван на полиграфу и да је тек касније сазнао да је "полиграф два пута прошао".

Зашто је ушао у ријалити?

Да је Јелена пронађена мртва, сазнао је, како је рекао, када га је један инсектор у полицији ухватио за косу (која је у то време била дужа) и ударао му главу у зид с питањем "јеси ли је ти убио".

"Ја сам био скамењен, нисам више осећао ни бол, а нису ме вређале ни њихове провокације и увреде", рекао је Марјановић наводећи да су саслушања трајала сатима и да је полициији рекао све.

Пошто није било доказа, тужилаштво је наложило полицији да га пусти на слободу, али је касније још неколико пута саслушаван, а годину и по дана касније поново ухапшен када је задржан у притвору девет месеци.

У том периоду био је учесник једног ријалитија, а како је данас рекао, у тај телевизијски програм је ушао не због славе, већ да би јавности рекао истину.

"Медији су писали све и свашта, много је лажи написано о мени и мојој породици. Људи су почели да нам прете, чак и да ће кућу да нам запале...", рекао је Марјановић.

Током изношења одбране, он је повремено застајкивао и спуштао поглед и то када је говорио о моментима сазнања да је Јелена убијена, те му је у једном тренутку и глас задрхтао када је описивао моменат пуштања из полицијског притвора када је на капији угледао умрлицу.

Иначе, Више јавно тужилаштво Марјановића терети за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора, али он је брани са слободе.

Оптужен је да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је пролетос суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био десет месеци.

Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по од убиства.

Наставак суђења заказан је за 25. децембар, када би као сведоци требало да буду испитани Зоранови отац и мајка Владимир и Зорица, рођени брат Милош, његова супруга Милица и Зоранов син из првог брака Урош. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво