Čelnici beloruskih kompanija u Beogradu

Postoji potencijal za povećanje ekonomske saradnje Srbije i Belorusije, ocenili Verica Kalanović i beloruski ministar trgovine Valentin Čekanov. U Beogradu otvorena izložba "BelarusEkspo", na kojoj učestvuje veliki broj kompanija iz Belorusije.

Ministar trgovine Belorusije Valentin Čekanov i ministarka Srbije za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović ocenili su da postoji potencijal za povećanje ekonomske saradnje Srbije i Belorusije.

Na otvaranju Nacionalne izložbe Belorusije "BelarusEkspo", na kojoj učestvuje više od sto kompanija, naučnih institucija, javnih preduzeća i instituta iz oblasti industrije i tehnologije, oni su izrazili očekivanje da će srpska i beloruska preduzeća ugovoriti poslove tokom današnje, druge sednice srpsko-beloruskog poslovnog saveta.

Očekuje se da će na tom skupu biti potpisan ugovor o isporuci autobuskih karoserija između kompanija "Vulović transport" i "MAZ", kao i održan niz razgovora srpskih i beloruskih privrednika.

Ministar trgovine Čekanov je kazao da Srbija i Belorusija imaju veliki potencijal za saradnju u oblasti trgovine i ekonomije i da bi obim robne razmene mogao da bude veći, dok je ministarka Kalanović poželela beloruskim kompanijama dobrodošlicu i rekla da će Vlada Srbije učiniti sve da stvori dobar poslovni ambijent kako bi se povećala saradnja dveju zemalja.

Nacionalna izložba Belorusije "BelarusExpo" trajaće do 26. juna, a u okviru izložbe u hotelu "Holidej In" održaće se sednica Poslovnog saveta čiji je kopredsednik srpski privrednik Miodrag Kostić.

Otvaranju izložbe prisustvovali su i otpravnik poslova ambasade Belorusije u Beogradu Sergej Čičuk, predsednik PKS Miloš Bugarin, državni sekretar u Ministarstvu trgovine i usluga Ljubiša Dimitrijević i prvi zamenik predsednika Trgovinsko - industrijske komore Belorusije Nikolaj Sahar.

broj komentara 0 pošalji komentar