Читај ми!

Krizni štab u Pirotu: Amonijak nije dospeo u Nišavu, i dalje curi iz cisterne – škole i vrtići neće raditi ni sutra

U Pirotu je vanredna situacija zbog curenja amonijaka iz prevrnutog vagona. Zbog simptoma trovanja 51 osoba je hospitalizovana, od kojih je desetak zadržano na bolničkom lečenju. Jedna osoba preminula po prijemu u pirotsku bolnicu, ali nije potvrđeno da je uzrok smrti trovanje. Škole i vrtići neće raditi ni sutra. Ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić kaže da je izvršeno merenje na pet lokacija u Pirotu i da nije zabeleženo prisustvo amonijaka. Gradonačelnik Vladan Vasić saopštio da amonijak nije dospeo u Nišavu, ali da i dalje curi iz cisterne.

Vagon sa amonijakom prevrnuo se juče na pruzi između Pirota i Staničenja i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atomosferu.  

Pedeset jedna osoba je hospitalizovana u pirotskoj bolnici zbog simptoma trovanja amonijakom. Još osmoro smešteno u UKC Niš. Upućen je apel meštanima da ne izlaze napolje. Jedna osoba je preminula u bolnici u Pirotu, ali nema potvrde da je uzrok smrti trovanje amonijakom.

Pirotski štab za vanredne situacije savetuje građane da izbegavaju upotrebu vode za piće sa izvora i javnih česama, dok je Štab za vanredne situacije Opštine Bela Palanka naredio da se ne koristi voda iz vodovoda za piće i pripremanje hrane.

Vodosnabdevanje Niša nije ugroženo, saopštila je gradska uprava. Iz preventivnih razloga isključena je fabrika vode u Nišu, kao i nalivanje vode iz izvorišta Medijana.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво