Читај ми!

У Пироту проглашена ванредна ситуација, више од 50 људи хоспитализовано пошто се преврнуо вагон са амонијаком

Вагон са амонијаком преврнуо се на прузи између Пирота и Станичења и том приликом дошло је до цурења тог гаса у атомосферу. У Пироту проглашена внаредна ситуација. Педесет једна особа је хоспитализована је пиротској болници због симптома тровања амонијаком. Још осморо смештено у УКЦ Ниш. Упућен је апел мештанима да не излазе напоље. Једна особа је преминула у болници у Пироту, али нема потврде да је узрок смрти тровање амонијаком. Штаб за ванредне ситуације општине Бела Паланка наредио да се из превентивних разлога не користи вода из водовода за пиће и припремање хране.

Вагон композиције теретног воза који је превозио амонијак исклизнуо је око 17.30 на деоници пруге од Пирота до села Станичења код места Сопотски хан, саопштио је МУП.

РТС у МУП-у сазнаје да је до несреће дошло испадањем композиције од 20 цистерни из шина од чега је најмање једна упала у корито реке Нишаве, што је изазвало бурну реакцију амонијака у контакту са водом. 

Педесет једна особа је хосптализована је због симптома тровања амонијаком.

РТС-у је раније речено у Универзитетском клиничом центру Ниш, да је у ту здравствену институцију примљено осам особа. Сви су стабилних виталних параметара са надражајним симптомима и благим хемијским опекотинама.

МУП позива грађане који живе у близини да не напуштају своје домове и не излазе напоље.

На лице места упућено је 27 ватрогасаца са 10 возила.

Железнички саобраћај је у прекиду. 

Због слабе видљивости, у прекиду је и саобраћај између Пирота и Беле Паланке на ауто-путу и магистралном путу, а алтернативни путни правац је преко села Понор, додаје се у саопштењу.

Радници друге смене у компанији "Тигар тајерс" евакуисани су, а трећа смена неће долазити на посао. 

Огласила се и фирма "Србија карго" и саопштила да је реч о о теретној композицији која свакодневно саобраћа на деоници Ниш–Димитровгад, превозећи сировине из Бугарске за Прахово и Шабац.

Теретна композиција је у свом саставу имала двадесет вагон-цистерни, које су у власништву компаније "Еликсир".

Заједничка железничка комисија за ислеђивање ванредних догађаја Инфраструктуре железнице Србије и "Србија карга", утврдиће узрок овог акцидента, наводи се у саопштењу.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво