Читај ми!

Deo Srbije pod snegom, problemi u snabdevanju strujom u užičkom kraju

U Srbiji su se zabeleli vrhovi Stare planine, Zlatibora, Kopaonika, prve pahulje pale su i u Požegi, Kraljevu, Kuršumliji i Gračanici. Oko četiri hiljade domaćinstava ostalo je bez struje u užičkom kraju.

Zbog padavina, uglavnom su klizavi kolovozi na putevima širom Srbije.

Prvi sneg doneo je probleme sa snabdevanjem električnom energijom u užičkom kraju, gde trenutno struju nema oko 4.000 domaćinstava.

Do obustave isporuke električne energije došlo je zbog kidanja žica na dalekovodima, koje je uslovio mokar sneg, kažu nadležni iz Elektrodistribucije Užice.

Noćašnja snežna vejavica i vlažan sneg izazvali su jutros probleme u snabdevanju strujom u planinskim selima Užica i Bajine Bašte.

Većina kvarova je otklonjena pre podne, a uskoro se očekuje i puštanje u rad preostala dva dalekovoda – užičkog ka Ponikvama i bajinobaštanskog od Pilice ka Zlodolu.

Sve ekipe EPS-a iz užičkog kraja su na terenu, a u otklanjanju kvarova i čišćenju terena ispod dalekovoda i niskonaponske mreže pomažu im vatrogasci i spasioci. Oni su za sada uspeli da saniraju dobar deo kvarova na užoj teritoriji Bajine Bašte i Arilja.

Sneg je izazvao i probleme u saobraćaju na Zlatiboru, gde je palo oko 20 centimetara snega. 

Kiša je pala na celoj teritoriji Rasinskog okruga, kod Ćelijskog jezera provejava sneg. Na  Kopaoniku je palo 14 centimetara snega, na Jastrepcu oko pet.

Na Kopaoniku duva i jak severni vetar.

Snežni pokrivač formiran je i na Tari, Debelom brdu, Kadinjači, Staroj planini. 

Ekipe putara su na terenu, prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a obavezna je upotreba zimske opreme na saobraćajnicama koje vode ka planinama.  

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво