Читај ми!

Radojičić: Vatrogasci i dalje dejstvuju u Vinči, nastavlja se intenzivno praćenje kvaliteta vazduha

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da na deponiji u Vinči u ovom trenutku i dalje dejstvuje vatrogasno-spasilačka brigada sa tri vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca. Ističe da se nastavlja intenzivno praćenje kvaliteta vazduha i stanja na terenu.

Zoran Radojičić je nakon sednice Stručno-operativnog tima gradskog Štaba za vanredne situacije povodom požara u Vinči rekao da je broj vatrogasnih vozila i vatrogasaca smanjen u odnosu na jučerašnji dan jer je uporedo angažovano sedam radnih mašina teške mehanizacije koje zemljom zatrpavaju već ugašene površine.

"Dalje aktivnosti će se odvijati tako što će vatrogasci nastaviti dogašavanje površina, koje će nakon gašenja takođe biti zatrpavane zemljom", izjavio je gradonačelnik Radojičić.

Istakao je da je proces maksimalno ubrzan kako bi se cela akcija okončala u što kraćem roku.

Radojičić je naveo i da je izvršen nov presek stanja i da od 20 časova 8. avgusta do 13 časova 9. avgusta nisu zabeležene povećane koncentracije suspendovanih čestica u vazduhu.

"Situaciju pratimo kontinuirano, a predstavnici nadležnih stručnih službi će i dalje pravovremeno obaveštavati javnost. Ekipe gradskog Zavoda za javno zdravlje u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i ostalim institucijama nastavljaju sa intenzivnim praćenjem kvaliteta vazduha i stanja na terenu", rekao je Radojičić.

Naglašava da će i dalje izlaziti sa svim neophodnim informacijama pred građane kako bi javnost bila upoznata sa celokupnom situacijom.

Nadležni kažu da će građani moći dim iz Vinče da vide i narednih nekoliko dana, ali stručnjaci Zavoda za javno zdravlje uveravaju da nema mesta panici, da se na nekoliko mernih mesta mere PM čestice i da je samo u toku jednog sata zabeleženo zagađenje na nivou jednog zimskog dana.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво