Preporuke nadležnih: Odložiti ekskurzije i putovanja u Italiju

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis direktorima srednjih škola da se sva planirana studijska putovanja i ekskurzije u Italiju odlože zbog koronavirusa. Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo da se ne putuje u ugrožena područja Italije.

Resorno ministarstvo naložilo je da se studijska putovanja i ekskurzije u Italiju odlože do stabilizacije zdravstvene situacije u toj zemlji.

Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je svim građanima Srbije da do daljeg ne putuju u ugrožena područja Italije, odnosno dok se aktuelna zdravstvena situacija izazvana koronavirusom ne normalizuje, saopšteno je iz Ministarstva.

Putovanja koja su planirana za delove Italije Veneto i Lombardiju u naredne dve nedelje će biti otkazana, a putnici će moći da dobiju povraćaj novca ili u dogovoru sa agencijama promene program putovanja, saopštila je Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (YUTA). 

Prema zvaničnim podacima civilne zaštite, u Italiji je koronavirusom zaraženo 219 osoba, dok je pet umrlo.

Vlada Italije je uvela vanredne zaštitne mere i stavila 11 opština u karantin, u regijama Lombardija i Veneto.

Javne ustanove u Venetu, Lombardiji, Emilija Romanji i Pjamonteu su zatvorene – škole, bisokopi, katedrala Duomo u Milanu. Otkazane su i sve javne svečanosti poput karnevala u Veneciji. Televizijske emisije su bez publike u studiju.

hrvatsko Ministarstvo nauke i obrazovanja izdalo je preporuku školama da otkažu sva organizovanja putovanja u Italiju u narednih mesec dana. Veliki broj Hrvata prethodnih dana je boravio na karnevalu i Veneciji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. feb 2020, 15:07) - Ljubomir Zindović [neregistrovani]

Donesi naredbu

Poruka ministru Šarčeviću!
Donesite ZABRANU ekskurzija u inostranstvu a ne PREPORUKU.
Pozdrav!