Министарство спољних послова: До даљег одложити путовања у угрожена подручја Италије

Министарство спољних послова препоручило је свим грађанима Србије да, до даљег, не путују у угрожена подручја Италије, односно док се актуелна здравствена ситуација изазвана коронавирусом не нормализује, саопштено је из Министарства.

На основу званичних извештаја о тренутној здравственој ситуацији у Италији, након пораста броја заражених лица од респираторне болести изазване вирусом Ковид-19, италијанска влада је донела уредбу, која је ступила на снагу 24. фебруара, а која обухвата читав низ хитних и обавезних превентивних мера, како би се изоловало подручје које се сматра жариштем вируса, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, за сада, изолована зона обухвата подручје северне Италије (Венето и Ломбардија), с тим што је од суботе, 22. фебруара, аутономна регија Фриули Венеција Ђулија, увела ванредно стање.

Мере које су утврђене уредбом обухватају забрану удаљавања и приступа погођеним местима, односно подручјима где је већ регистровано присуство вируса, суспензију манифестација, јавних догађаја и других врста окупљања, суспензију наставе у школама и рад вртића, суспензију рада музеја, суспензију активности јавних служби (осим неопходних за живот људи), примена обавезног карантина са активних надзором и др., као и читав низ превентивних хигијенских мера ради спречавања ширења вируса. 

Имајући у виду да се подаци о кретању епидемиолошке ситуације у Италији мењају и ажурирају из сата у сат, те да се уводе нове мере, Министарство спољних послова ће наставити да прати и информише грађане Републике Србије о актуелној здравственој ситуацији у Италији, истиче се у саопштењу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је допис директорима средњих школа да се сва планирана студијска путовања и екскурзије у Италију одложе због коронавируса

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво