ЈУТА: Отказују се путовања у Италију, путницима се враћа новац

Путовања која су планирана за делове Италије Венето и Ломбардија у наредне две недеље биће отказана, а путници ће моћи да добију повраћај новца или у договору са агенцијама промене програм путовања, саопштила је Национална асоцијација туристичких агенција Србије (YUTA).

На основу првих информација поводом увођења карантина у појединим градовима у Италији, као и отказивања завршног дела карневала у Венецији због ширења коронавируса, планирана путовања у делове Италије Венето и Ломбардија ће у наредне две недеље, колико је означено да ће привремене мере трајати, бити отказана, наводи се у саопштењу.

Путници ће моћи да добију новац или да у договору са агенцијама промене програм путовања.

За сва остала путовања која су уговорена и планирана за март/април 2020. године одлука ће бити донета у складу са развојем ситуације на терену и званичних информација италијанских власти.

Из Асоцијације апелују на све путнике који су уговорили путовања преко туристичких агенција у Србији да буду у контакту са организаторима путовања који ће, сходно актуелној ситуацији, учинити све да изађу у сусрет путницима, повраћајем, када и где је то могуће, или заменом дестинација.

"Морамо да нагласимо да је ова ситација тзв. 'виша сила', па самим тим ни туристичке агенције не сносе кривицу за насталу ситуацију као ни путници", додаје се у саопштењу.

У таквим и сличним ситуацијама из Јуте апелују на стрпљење, са апсолутним поверењем да ће туристичке агенције професионално урадити свој део посла пре свега у интересу путника, када је то могуће.

Такође, напомињу да није проглашено ванредно стање и да уколико дође до таквог развоја ситуације поступаће се у складу са међународним прописима.

број коментара 0 Пошаљи коментар