Brnabić: Elektronski servisi kreću od porodilišta

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da će početi sa radom projekat Vlade Srbije "Bebo, dobro došla na svet", odnosno e-beba, elektronski servis za prijavljivanje novorođene dece. Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je srećan zbog sprovođenja u delo programa e-beba.

Ona je naglasila da elektronski servisi za građane i privredu kreću od porodilišta, da roditelji nakon rođenja deteta ne moraju da trče po šalterima, već kada dobiju bebu, mogu da je za 15 minuta na jednom mestu besplatno prijave.

"Posle toga biće im poslata poruka da je prijavljivanje prošlo uspešno i na adresu prebivališta će im stići potrebna dokumenta kao i kartica zdravstvenog osiguranja i izvod iz matične knjige rođenih", rekla je Brnabićeva novinarima u Vladi Srbije.

Ona je dodala da je taj servis "stop birokratiji", te da država postaje servis građana.

Kako kaže, za prijavu deteta sada će biti potrebno samo da se roditelji dogovore oko imena, a da ostalo rade zaposleni u porodilištima.

"To će uštedeti roditeljima sedam sati u proseku i olakšati proceduru prijavljivanja deteta", rekla je Brnabićeva.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je srećan zbog sprovođenja u delo progama e- beba.

"Uštedećemo 400.000 radnih sati administrativnih radnika i olakšaćemo sve procedure", kaže Vučić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво