Najuspešnije dame Srbije

Uručene zlatne plakete i priznanja Biznis dame Srbije. Zlatna plaketa za životno delo uručena Borki Vučić za dugogodišnji rad u privredi.

Zlatne plakete i priznanja Biznis dame Srbije, koju dodeljuje Klub privrednih novinara, uručene su danas u Privrednoj komori Srbije.

Zlatna plaketa za životno delo uručena je Borki Vučić za dugogodišnji rad u privredi, a zlatne plakete za rezultate ostvarene u zdravstvu, humanitarnom i muzičkom radu dobile su direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović, operska pevačica Jadranka Jovanović i glumica Ivana Žigon.

Obraćajući se nagrađenima, predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović poručila je da žene Srbije, koje su obdarene prirodnim talentima i koje su dokazane kao ličnosti, imaju šta da daju ne samo Srbiji već i šire.

Đukić-Dejanović je istakla da je obaveza žena u Srbiji je da dostojanstvom profesije i lepotom duha ojačaju ugled zemlje i pošalju pozitivne poruke budućim generacijama.

Priznanja Biznis dama Srbije dodeljena su izvršnoj direktorki "Agrobanke" Biljani Vujičić, direktroki Poslovno tehničkog inkubatora tehničkih fakulteta Gordani Danilović-Grković, direktorki "Vestern juniona"  Mirjani Zečević, direktorkama  "Kreativne formule", "Jamade" "Publicisa" Veri Lojd-Tomas, Neni Lukić i Žaklini Nikolić-Kušić.

Dobitnice priznanja Biznis dama Srbije su i direktorke preduzeća "SIM iz Novog Sada Mira Rajkov, "Fas" iz Sombora Izabela Stojišić, "IN projekta" Zorica Stepanović, "Vlasinskog Zrna" Ljubinka Cekić, kao i direktorka Poslovne zajednice za industrijsko bilje Srbije Olga Čurović, kao i direktorka marketinga kompanije "Simpo" Edit Savić i predsednica UO Merkator Stanka Čurović.

Plaketu za kvalitet i preduzetništvo u zdravstvu dobila je doktorka bolnice u Zemunu Ljiljana Tomašević, dok je plaketu za oblast medija dobila glavni urednik lista "Poljoprivrednik" Gordana Radović, a za projekat ženske vlade predsedavajuća Ženske vlade Svetkana Kisić.

Žiri je u okviru projekta žene Srbije odlučio da promoviše najuspešnije žene srpskog biznisa i usluga ocenjujući sledeće rezultate - glavne programe i projekte firme, iznos stalne imovine firme, godišnji i prihod iz izvoza, neto dobit, investicije, stopu rasta, prosečnu platu i kreditnu zaduženost.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 25. maj 2009, 19:55) - anonymous [neregistrovani]

Sad je dobra

Da je ova nagrada urucena pre godinu dana, sjatilo bi se pola Srbije da kritikuje i pljuje po Borki Vucic. A posto je sad SPS koalicioni partner, onda se urucuju nagrade za zivotno delo. Kipar vise ne postoji, kao ni banke. Sad je Borka uspesni privrednik, a do sada je bila Slobin izvoznik para! Nista protiv gospodje Vucic, samo apostrofiram kako se sve menja pod plastom politike.