Čitaj mi!

Proizvodnja složenog oružja u Velikoj Plani

Fabrika složenih borbenih sistema "Morava" u Velikoj Plani do kraja godine pustiće u rad nove hale za proizvodnju artiljerijskih cevi, složenog oružja i vojne opreme.

Puštanjem u rad pogona za proizvodnju cevi obezbediće se važne komponente za proizvodnju artiljerijskih oruđa i smanjiti zavisnost od uvoza, prenosi Tanjug.

Fabriku "Morava" su obišli ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković koji su imali priliku da vide deo proizvodnog programa JP "Jugoimport - SDPR" - samohodni top haubicu 155 milimetara "nora", višenamensko oklopno borbeno vozilo "lazar-2" i opremu vojnika budućnosti "VB 10".

Na sastanku sa poslovodstvom fabrike ministru odbrane i načelniku Generalštaba predstavljeni su rezultati rada i budući planovi, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U toku je četvrta faza izgradnje kompleksa privrednog društva "Borbeni složeni sistemi" tokom koje će, do kraja godine, biti puštene nove hale sa opremom za proizvodnju artiljerijskih i drugih cevi i za montažu sa magacinom, kao i lakirnica.

Proizvodni kompleks privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Velikoj Plani je građen u četiri faze, počev od 2013. godine.

Površina svih proizvodnih kapaciteta iznosi 12.400 kvadratnih metara, a ukupna vrednost investicije, koja obuhvata kupovinu zemljišta, izgradu proizvodnih hala sa pratećom infrastrukturom i opremom za rad, iznosi 13,6 miliona evra.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">