Sajt RTS-a ponovo među najboljima

Internet portal RTS-a dobitnik priznanja časopisa PC Press za jedan od pet najboljih srpskih sajtova u 2013. godini u kategoriji Vesti i informacije.

Sajt RTS-a našao se među pet najboljih internet portala u 2013. godini prema oceni PC Press-a u kategoriji Vesti i informacije.

U obrazloženju se navodi da je Javni servis napravio dobru vezu između TV programa i sajta, pa je životni vek mnogih vesti proširen njihovim prenošenjem na internet, a pronađen je i prostor da se tu prezentuju dodatne informacije koje će rado pročitati neko ko se zainteresovao za vest.

"Izbor tema nas i dalje privlači na rts.rs, koji uspešno izbegava razne tabloidne priče i senzacionalističke izveštaje, a za buduće vreme svakako ostaje redizajn i modernizacija sajta", navodi se u obrazloženju. 

Nagradu za najbolji sajt u kategoriji vesti dobio je Internet portal Prve televizije, dok su se među najboljima pored RTS-a našli i b92.net, juznevesti.com i novimagazin.rs.

Nagrada je dodeljena i u kategoriji nauka i obrazovanje - www.elementarium.cpn.rs, a u najbolje su svrstani i bos.rs, iserbia.rs, stranijezici.com i zelenaucionica.com.

Sajt www.yumama.com najbolji je sajt u kategoriji Porodica i zdravlje, a u zabavi citymagazin.rs. Mozzartsport.com proglašen je za najbolji sajt posvećen sportu.

Internet portal Radio-televizije Srbije svrstan je 2008. godine među najboljih osam sajtova (Sekcija informacije), na godišnjoj top listi domaće internet zajednice koju, po tradiciji, krajem januara sastavlja časopis PC Press.

Godine 2009, 2010. i 2012, odlukom žirija časopisa PC Press, Internet portal Radio-televizije Srbije proglašen je za najbolji srpski sajt u kategoriji Vesti i informacije.

broj komentara 13 pošalji komentar
(nedelja, 02. feb 2014, 04:27) - Lala1 [neregistrovani]

Objektivnost

Vaš veb sajt je zaista odličan. Ima te lep grafički dizajn, sajt je pregledan i jednostavan za upotrebu. Bilo bi još bolje kada bi postojao link za direktno gledanje RTS-a 1 i 2 putem interneta, kao što je to imao onaj stari veb sajt. Mnogi ljudi zbog posla ili drugih obaveza nemaju pristup tv prijemniku, ali imaju racunar ili mobilni telefon na koji mogu pratiti tv programe putem interneta. Sve velike medijske kuće pružaju takvu mogućnost, pa bi to mogao i RTS.

(subota, 01. feb 2014, 11:07) - Danijel [neregistrovani]

Svaka čast

Otkad je jedna konkurentska medijska kuća skinula sa radio programa emisiju Mentalno razgibavanje bojkotujem sve što ima njihovu oznaku.
Tada sam prešao na vaš sajt i moram istaći da ste sjajni, pa mi je prosto žao što ranije nisam počeo da pratim vaš portal.
Bez preteranog senzacionalizma, pregledan sajt i odlični tekstovi.

(subota, 01. feb 2014, 08:32) - Moma Ivkovic [neregistrovani]

Najbolji

Redovno pratim sajtove medijskih kuća u Srbiji i, po mom mišljenju, najbolji je RTS-ov!
Iz najmanje dva razloga.
Jedan je lepa preglednost sajta i brzo pronalaženje onog što vas interesuje. I drugo, po meni važnije - istinistost, objektivnost i bežanje od senzacionalizma.
Samo napred!

(subota, 01. feb 2014, 06:11) - anonymous [neregistrovani]

najboljim...

Congratulations from Canada,...bravo RTS

(subota, 01. feb 2014, 01:53) - anonymous [neregistrovani]

Congratulations from Italy

Congratulations and compliments RTS!

(petak, 31. jan 2014, 23:14) - Robislav-Role [neregistrovani]

RTS-vasno sa diaspora

Zelim prvo da cestitam RTS!

RTS je vrlo vasno sa Srpski Diasporu. Ja zivim u inostranstvo. Svaki dan citam RTS.

RTS- Vi radite super posao. Vi ste vasno sa Srbiju i sa Srpski diasporu.

Radite tako dalje! Hvala RTS!!!

(petak, 31. jan 2014, 23:03) - Đorđe [neregistrovani]

Pohvale i predlozi...

Vaš portal je odličan i za razliku od drugih mnogo pristupačniji bez zavlačenja kroz neke linkove do nekih informacija. Sa druge strane smartam da biste trebali dopustiti postavljanje svih komentara i tako ispuniti onu poslednju stavku koja će Vaš svakako i u ovoj godini krunisati verovatno do boljeg uspeha kada je u pitanju prezentacija.

Dozvolite da izrazimo svoje mišljenje ma kakvo ono bilo. Hvala ?

(petak, 31. jan 2014, 22:29) - Pedja [neregistrovani]

Bravo

Bravo majstori. Svaka vam čast!! Najbolji ste!!

(petak, 31. jan 2014, 21:58) - anonymous [neregistrovani]

Čestitka i sugestija

Čestitam !
Po sadržaju tekstova i informacija, vi ovo vjerovatno zaslužujete. Ipak, imam nekoliko sugestija:
-Prvo, sajt mora biti slobodniji. Tj. trebalo bi objavljivati najveći dio ako ne i sve komentare koji pristignu...
-Drugo,trebalo bi napraviti opciju da se tekstovi i komentari ocenjuju.(palac gore ili dolje). Na taj način bi gledaoci i učesnici imali osjećaj učešća u stvaranju priča i osjećaj bliskosti sa javnim servisom.
-Treće,volio bih da vidim više slobodnih, zrelih i ozbiljnih spoljnopolitičkih analiza, a manje sporta i golotinje.

(petak, 31. jan 2014, 19:18) - anonymous [neregistrovani]

)

Drago mi je i svaka cast samo ogroman mana sajta je ta da mi koji koristimo Apple uredjaje ne mozemo da gledamo dnevnik , vesti i priloge jer ne mozemo da otvorimo video koji postavite. Nadam se dacete to uskoro omoguciti. Hvala