RTS ne učestvuje na Evrosongu

Zbog finansijske situacije RTS-a Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, odlučio je Kolegijum Radio-televizije Srbije.

Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu odlučio je danas Kolegijum Radio-televizije Srbije.

Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga, odnosno zbog troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pesmu Evrovizije.

Kao samostalna država Srbija je učestvovala na ovom prestižnom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine kao domaćin Evrosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici.

Podsećamo da su iz istih ili sličnih razloga poslednjih godina, uključujući i ovu, od učešća na Pesmi Evrovizije odustali i mnogi drugi javni medijski servisi.

Radio-televizija Srbije će proceniti mogućnost učestvovanja na Pesmi Evrovizije narednih godina, čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje iz budžetskih sredstava.

broj komentara 41 pošalji komentar
(ponedeljak, 25. nov 2013, 00:05) - anonymous [neregistrovani]

Za Eurosong!

Ne treba nama nikakav Beosong ili festival, jednostavno neka se izabere interno predstavnik Srbije. Mnogo je naših zvezda koje bi volele da se pojave tamo i koje su verujem voljne da i same finansiraju svoj odlazak mada ne bi ni to trebala jer sve što trebamo je da uradimo isto kao i BiH, pronađemo sponzore i gotova stvar, oni plaćaju sve jer je to u njihovom interesu, a RTS samo prenosi događaj! Ako može najveća evropska sirotinja poput Moldavije, Albanije, Makedonije, BiH, Jermenija, Gruzije da ima predstavnike na Evroviziji onda ne vidim zašto i mi ne bi mogli!

(nedelja, 24. nov 2013, 17:47) - milan [neregistrovani]

srbija na eurosongu 2014

ISKRENO SE NADAM DA CE RTS PREISPITATI ODLUKU I DA CE DRZAVA POMOCI RTS DA ORGANIZUJE BEOSONG I POSALJEMO NAJBOLJU PESMU PONOVO.

(subota, 23. nov 2013, 14:01) - anonymous [neregistrovani]

Pogrešna odluka

Trebali smo kao i Bosna i Hercegovina ove godine pronaći sponzore i tako bi se Eurosonga sam isfinansirao, RTS ne bi trebao davati novce.

(subota, 23. nov 2013, 11:37) - anonymous [neregistrovani]

Eurosong

Konačno malo razuma, nadam se da će ušteđeni novac znati još razumnije da ulože

(subota, 23. nov 2013, 07:07) - Danijel [neregistrovani]

Odgovor

Pa to je super...

(subota, 23. nov 2013, 06:42) - Neša [neregistrovani]

...

"Eurosong" je odavno izgubio smisao zbog koga je osnovan i koristi se u sasvim druge svrhe što dokazuje pad kvaliteta muzičkih dela koja učestvuju na njemu.

(subota, 23. nov 2013, 03:08) - anonymous [neregistrovani]

razocarenje

Zasto se odustaje od eurosonga, a od nekih stvari (konkretno fudbal) ne? Na eurosongu smo imali rezultate ( i o dobre)... kiksovi se desavaju, tu nije nista sporno... Razmislite o vasoj odluci jos jednom... Lose ste postupili. Razocarenje.

(subota, 23. nov 2013, 02:51) - Razocaran [neregistrovani]

Steta

Ako je ovo konacna odluka , prava je steta sto necemo imati predstavnika na evroviziji.

Zasto je izbor pevaca u zvezdama Granda i X faktoru vazniji od predstavljanja zemlje putem pesme Evrovizije?

Mi bi svakako trebali da se potrudimo da nas predstavnik bude kvalitetan i to jeste nasa stvar,ukoliko zelimo da svaki put budemo u finalnim takmicenjima Evrosonga.

Predlozio bih da usled istih razloga i Fudbalski Savez Srbije odustane od svih takmicenja (Svetsko i Evropsko Prvenstvo u fudbalu) i novac (koji je sigurno veci od budzeta za nastup na Evrosongu) ulozi mudrije u razvoj domaceg fudbala , a ne u reklamiranje zvezda stranih klubova . (jeste da nastupaju za Srbiju , ali je njihov ucinak u reprezentaciji minoran u odnosu na onaj koji imaju u svojim klubovima)
Mozda bi mogao i nesto sredstava da pozajmi RTS-u da ipak posaljemo nekoga i naredne godine u Dansku.

(subota, 23. nov 2013, 00:48) - anonymous [neregistrovani]

Ja sam z aucesce, ali bez vekih troskova i popme! Najskromnije sto moze!

Trebate da ucestvujte, to ce biti veliki minus, a sto se tice trosenje para to je tacno, jer koriste drugi pogotovo delegacija i jos znani i neznani, pa sponzori. prestavnici San MArina su doslo skormno, bez stajlinga, cak su ocesljalji malo kosu pre nastup , bez upadljive sminke i samo sa jednim prestavnikom SMRTV.

(subota, 23. nov 2013, 00:18) - anonymous [neregistrovani]

Исправна одлука

РТС одлично заступа интересе својих гледалаца.