Čitaj mi!

RTS godinama najgledanija televizija

Iako je gledanost javnih servisa opala u odnosu na komercijalne televizije, RTS se može pohvaliti da je već sedmu godinu zaredom ubedljivo najgledanija televizija u Srbiji, poručila je iz Zagreba Duška Vučinić, šef odseka za odnose sa javnošću i korporativni imidž Javnog medijskog servisa Srbije. U prestonici Hrvatske održan je Evropski skup o ulozi nacionalnih parlamenata u osiguranju nezavisnosti i finansiranja javnih medijskih servisa. Na poziv organizatora, u radu ove sednice učestvovala je i predstavnica Radio-televizije Srbije.

Evropski skup o ulozi nacionalnih parlamenata u osiguranju nezavisnosti i finansiranja javnih medijskih servisa održava se u Zagrebu.

Učesnike je posebno brinuo način finansiranja javnih medijskih servisa i obezbeđenje nezavisnosti u slučaju potrebe finansijske intervencije države.

"Iako je gledanost javnih servisa opala u odnosu na komercijalne televizije, RTS se mogao pohvaliti da je već sedmu godinu zaredom ubedljivo najgledanija televizija u Srbiji", kaže Duška Vučinić.

Prema njenim rečima, na ovom evropskom skupu izneta je i pohvala Informativnom programu RTS- a, posebno za emisiju Dnevnik u 19.30, koji i dalje ima lidersku poziciju u odnosu na sve druge informativne emisije televizija sa nacionalnom frekvencijom, što nije slučaj sa javnim servisima u regionu.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 16. okt 2012, 20:07) - anonymous [neregistrovani]

RTS

Bravooooo RTS najbolji ste,

(utorak, 16. okt 2012, 17:46) - anonymous [neregistrovani]

era od zlatibora

stvarno ste najbolji ove komercijalne tv ubise srbiju sa nemoralom i sund emisijama

(utorak, 16. okt 2012, 16:56) - Milan [neregistrovani]

Javni servis

Ipak je RTS javni servis gradjana Srbije,normalno je da bude najgledanija televizija u drzavi,sto su istrazivanja i pokazala.Svi programi su odlicni,najbolji ste.

(utorak, 16. okt 2012, 13:24) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Bravo RTS najbolji ste