Čitaj mi!

Ponovo blokada puta Podgorica - Nikšić, do sutra rok Vladi da ispuni zahteve ultimatuma

Grupa građana ponovo je blokirala magistralni put Podgorica - Nikšić. Traže od crnogorske vlade da ispuni ultimatum od tri zahteva.

Blokada je trajala do 16 časova, a prolaz je bio omogućen vozilima Hitne pomoći, roditeljima sa decom i bolesnim osobama, prenose Vijesti.

"Inicijalni odbor slobodnih građana" ranije je najavio radikalizaciju protesta ukoliko Vlada Crne Gore ne ispuni njihova tri zahteva.

Sve je počelo u četvrtak sa protestima u organizaciji Patriotsko-komitskog saveza ispred zgrade vlade u Podgorici, kao i u Nikšiću, Cetinju, Budvi i Tivtu.  

Istog dana na izlazu iz Nikšića, zaustavljen je automobil crnogorske vlade, što je premijer Zdravko Krivokapić ocenio kao napad, kao i da se u njemu nalazila njegova ćerka.

Krivokapić je snimak incidenta objavio na svom Tviter nalogu .

U nepotpisanom dopisu "inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore" ranije su naveli da se blokade sprovode "zbog perfidnih namjera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmjene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak".

Uz zahtev koji se odnosi na odluku o kriterijumima za sticanje državljanstva, traže i da se procesuira vozač službenog vozila sa registarskim tablicama PG-CG301 i da se "saopšti ko je bio u vozilu, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio".

Traže i da se Krivokapić "javno izvini građanima Crne Gore kojima je pretio".

"Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune do 12. aprila, naš opravdani građanski protest ćemo radikalizovati. Pozivamo sve naše prijatelje u ostalim gradovima Crne Gore da prihvate ove naše zahtjeve i urade isto u svojim gradovima", navodi se, između ostalog, u nepotpisanom dopisu.

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">