Čitaj mi!

Darko Elez izručen BiH, opsadno stanje od aerodroma do suda

Darko Elez koji je u decembru prošle godine uhapšen u Beogradu zbog izvršenja niza krivičnih dela organizovanog kriminala, izručen je večeras Bosni i Hercegovini gde će se protiv njega voditi krivični postupak i suđenje.

Izručenje Eleza realizovano je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a let je kasnio dva sata jer mu je pre polaska iz Srbije pozlilo pa je uz medicinsku pratnju helikopterom stigao u glavni grad BiH, prenosi Kliks.


Na aerodromu je uhapšen i prebačen u Sud BiH gde će biti zadržan 24 sata.

Kako je danas ranije kazao njegov advokat Duško Tomić, Elezu će sutra biti određen jednomesečni pritvor po zahtevu Tužilaštva BiH.

"Ja sam se dogovorio sa postupajućem tužiocem Dubravkom Čamparom kako da određene stvari ubrzamo jer se njemu ne može suditi za akciju 'Lutku' jer ga izručuju za djela nakon potpisivanja sporazuma BiH i Srbije, a to je nekoliko godina nakon toga. Njemu se može suditi samo za dva ubistva za šta ga tereti i sumnjiči MUP RS-a koji je predmet ustupio Tužilaštvu BiH", kazao je Tomić.

Kazao je i to da će Elez najverovatnije biti u državnom zatvoru u Vojkovićima.Inače su danas tokom izručenja na aerodromu, ali i duž cele rute bile uspostavljene jake policijske snage, među kojima je bio veliki broj specijalaca.

Odluku o izručenju donelo je Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu i potvrdila ministarka pravde Srbije.

Inače, Elez ima državljanstva BiH i Srbije, a prema poternici koju je za njim izdalo Tužilaštvo BiH tereti se za dva ubistva i nekoliko pokušaja ubistava na području RS i Federacije BiH.

Elez je uhapšen 21. decembra prošle godine u Beogradu po međunarodnoj poternici Interpola Sarajevo. Inače, ima državljanstva BiH i Srbije, a prema poternici koju je za njim izdalo Tužilaštvo BiH tereti se za dva ubistva i nekoliko pokušaja ubistava.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">