Читај ми!

Вулин: Дарко Елез сарађивао са "кавчанима", нема недодирљивих

Хапшење једног од најзлогласнијих криминалаца Дарка Елеза доказ је да полиција ради свој посао и да се одговорно бори против организованог криминала, рекао је гостујући у Јутарњем дневнику министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Вулин каже да је Дарко Елез ухапшен у Батајници, у фирми која је гласила на његову жену, али је била суштински у његовом власништву.

"Акција је била професионална, знали смо куда се креће, с ким се виђа, и кад смо добили наредбу Вишег суда, што је била храбра одлука, одмах смо кренули у акцију. Дарко Елез је вршио најтежа кривична дела, убиства, рекете, тако да је јако добра вест да више није на слободи", истако је министар полиције.

Потврдио је да је криминална група коју је предводио Дарко Елез сарађивала са криминалном групом из Београда блиском "кавчанима".

"Бројна њихова дела су била повезана и он је стајао иза тога. Сви они јако добро сарађују. Сарађују у Републици Српској, Србији, Црној Гори. Сви знају да је он убица и нарко-дилер, али је било тешко то доказати. Чим смо добили доказе предузели смо акцију", навео је Вулин и захвалио на сарадњи тужилаштву БиХ и Републике Српске.

Министар је поновио да у борби против организованог криминала нема заштићених.

"Тешко је рећи да је Елез имао заштиту Министарства полиције, он је држављанин и Србије и БиХ. Важно је да је председник Вучић објавио рат мафији, а свако ко мисли да је то рекао из политичких разлога – греши. Неће се стати само на овоме", изричит је Вулин.

У послу који обавља најтеже је, каже, доћи до државе. Откако је пре месец дана преузео функцију од министра Стефановића, МУП, каже, бележи неколико великих и успешних полицијских акција.

"За месец дана ухапсили смо Дарка Елеза, који неће више моћи да уништава животе наших грађана, ухапсили смо 'Пинк Пантере' који су украли сатове вредне четири милиона евра. У борби с наркотицима радимо сваки дан. А поред тога, тражио сам од свих надлежних управа да ме обавесте уколико им неки полицајац пријави да је приметио криминалне акције у свом рејону", напоменуо је Александар Вулин.

Министар је позвао све грађане да пријаве уколико виде нарко-дилере испред школе или им неко тражи рекет, јер је полиција ту да их заштити.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво