Читај ми!

Stoltenberg: Odnosi s Rusijom najgori od Hladnog rata

Odnosi NATO-a i Rusije na niskom su nivou, situacija je najteža od kraja Hladnog rata, ali treba ostaviti prostor za razgovore, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO-a je uoči sastanka ministara odbrane država članica Alijanse u Briselu naglasio da je, uprkos teškoćama, važno zadržati komunikacione kanale sa Rusijom.

"Čvrsto verujemo da je, kada su stvari teške, kada smo suočeni s izazovima u našim odnosima kao što smo sada, čak još važnije razgovarati i NATO će nastaviti da se zauzima za konstruktivan ili smislen dijalog s Rusijom", rekao je Stoltenberg.

Rusija je u ponedeljak saopštila da obustavlja aktivnosti svoje diplomatske misije u NATO nakon proterivanja osam ruskih zvaničnika koje je Alijansa okarakterisala kao "neprijavljene ruske obaveštajce" i najavila da će zatvoriti misiju zapadnog vojnog saveza u Moskvi.

Ministri odbrane država članica NATO-a okupili su se na dvodnevnom sastanku u Briselu, što je prvi sastanak uživo od februara 2020. godine zbog pandemije koronavirusa.

Ministri će razgovarati o budućim naporima u borbi protiv terorizma nakon povlačenja iz Avganistana i osnaživanja savezničkog odvraćanja i odbrane.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара