Niko nije rekao neću, prvi deo

Dokumentarni film "Niko nije rekao neću" je priča o trojici pilota MIG-a 29 koji su branili nebo Jugoslavije tokom bombardovanja 1999. godine. To je priča o Ilji Arizanovu, Zoranu Radosavljeviću i Slobodanu Periću.

Priča o pilotima koji su, iako svesni naše inferiornosti i nemoći, krenuli u svoj sudbonosni let.

Major Arizanov oboren je prvog dana bombardovanja iznad Drinice. Nakon katapultiranja dva dana probijao se kroz UČK kampove.

Radosavljević i Perić oboreni su 26. marta iznad teritorije Bosne i Hercegovine, što nikada zvanično nije potvrđeno. Njihova tragedija i drama sa obaranjem se tek nastavlja.

Film "Niko nije rekao neću" donosi priču koja do sada javno nikada nije u potpunosti ispričana. Sudbina trojice pilota praćena je u dokumentarno-igranoj formi.

Autor emisije: Slađana Zarić
Reditelj: Boban Simojlović
Novinar: Vesna Ilić
Montažer: Marija Bogićević

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 22. mar 2019, 20:16) - anonymous [neregistrovani]

Slava im!

Vecna slava nasim herojima!

(petak, 22. mar 2019, 07:21) - Dragan Nis [neregistrovani]

Vitezovi

Ove ljude, vitezove, nikada da ne zaboravimo. Hvala Vam za patriotizam, hrabrost, stav, ostavstinu za sadasnje I buduce generacije, za jacanje korena ovog naroda.

(četvrtak, 21. mar 2019, 23:05) - anonymous [neregistrovani]

Hvala nasim junacima!

Hrabro su se borili protiv agresora i nikad ne smemo da zaboravimo njihovu zrtvu. Iljo, Zoran, Slobodan, Milenko i svi ostali junaci zasluzuju da im se u svakom srpskom gradu podigne spomenik.