Penzioneri danas podižu 100 evra u Poštanskoj štedionici i svim poštama

Počela je isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za one koji imaju tekući račun u "Banci Poštanska štedionica" i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno kojima je otvoren namenski račun u toj banci, rekao je ministar finansija Siniša Mali. Sve ekspoziture danas rade do 18 časova.

Jednokratna pomoć za oko 100.000 penzionera, isplaćena je juče, od kada i mogu da raspolažu novcem.

"Danas, u filijalama Poštanske štedionice penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći, odnosno u dinarskoj protivrednosti, reč je o 11.759,40 dinara, koju im je uplatila država", precizirao je ministar finansija Siniša Mali.

Saopštio je da će sve ekspoziture banke danas raditi sa izmenjenim, produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova.

Navodi da je onima, koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u Banci, "Banka Poštanska štedionica" otvorila poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći. Dodaje, da će novac moći da podignu u svih 185 ekspozitura te banke, kao i na šalterima pošta.

Mali je precizirao da na kućnu adresu penzije prima ukupno 305.200 penzionera.

"Reč je, dakle, kada se uzmu u obzir obe grupe penzionera, o ukupno 950.000 najstarijih, koji će primiti jednokratnu podršku na ovaj način. U danima neizvesnosti, želimo da pružimo dodatnu sigurnost našim penzionerima. Nadam se da će oni ovaj novac iskoristiti za ono što im je najpotrebnije", naveo je ministar i poručio da je briga o najstarijim sugrađanima prioritet države.

Ministar je podsetio i da je država pokazala svoju socijalnu odgovornost i u krizi koja je već za nama jer je sačuvala živote i zdravlje najstarijih sugrađana putem odgovornih mera koje je preduzela.

"Znam da im nije bilo lako u protekla dva meseca. Ali oni su pokazali istrajnost a svojim ponašanjem pokazali su da imaju poverenje u državu i one koji je vode", naglasio je ministar.

Mali je podsetio da su penzioneri početkom aprila dobili i jednokratni dodatak od 4.000 dinara, zajedno sa punim iznosom penzije za mesec mart.

"Zajedno sa ovom isplatom od sto evra, to je značajna podrška kućnom budžetu, u vremenu krize. Želim da napomenem i da se mi tu nećemo zaustaviti. Punim tempom pokrećemo ekonomiju i moja su očekivanja da penzije porastu i sledeće godine", kazao je ministar uz naznaku da sve zavisi od nas, od našeg truda i rada.

Precizirao je i da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama.