Kompanija "MK Grup" poklanja besplatan trodnevni odmor za medicinske radnike

Tokom juna, jula i avgusta, lekari i medicinsko osoblje Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, Kliničkog centra Vojvodine, kovid bolnica u Ljubljani, Mariboru, Celju, Golniku i Zagrebu moći će da se odmore i relaksiraju u luksuznim hotelima "Grand" na Kopaoniku, "Kempinski Palas" u Portorožu i "Kempinski Hotel Adriatik" u Savudriji, saopšteno je iz te kompanije.

Prilikom primopredaje donacije za lekare iz Srbije, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar izahvalio se kompaniji "MK Grup" što je na radaru imala zdravstvene radnike.

"Hvala što su im omogućili da se u svojim objektima oporave od napornog rada, onoga što su uradili i rezutata koje su postigli. Siguran sam da će taj boravak značiti radnicima i da će se dobro oporaviti,a nakon toga vratiti svojim obavezama i nastaviti da brinu o zdravlju naših građana", istakao je ministar zdravlja.

Jovan Purar, direktor kompanije naveo je da je pandemija koronavirusa pokazala da društvena odgovornost kompanija nije i ne može biti samo izraz dobre volje kompanija, već da je to nužnost ako želimo imati humano i odgovorno društvo.

"Upravo sa tom idejom, kompanija MK Group je u toku leta obezbedila besplatan trodnevni odmor za 450 lekara i drugog medicinskog osoblja u svojim hotelima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Posebno nam je drago što ćemo u našem hotelu Grand na Kopaoniku ugostiti 250 zaposlenih Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i Kliničkog centra Vojvodine. Ovo će biti naš mali doprinos u borbi protiv pandemije i istovremeno izraz naše duboke zahvalnosti za najveći teret, koji su u toj borbi upravo podneli lekari i drugo medicinsko osoblje.", istakao je Purar.

Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti pri Kliničkom centru Srbije pohvalio je taj gest pažnje i poštovanja prema medicinskim radnicima.

"Boravak u vašem hotelu značiće zdravstvenim radnicima koji mesecima nisu imali ni jedan slobodan dan. Hvala vam što ste prepoznali naš značaj i napore, i našli snage u okviru svojih mogućnosti i na indirektan način dali svoj doprinos u borbi protiv virusa", napomenuo je Stevanović, prilikom uručenja vaučera za boravak lekara i medicinskog osoblja Klinike za infektivne i tropske bolesti.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić rekla je da joj je drago što je MK Group odlučila da nagradi i oda priznanje medicinskim radnicima.

"Hvala vam što će zdravstveni radnici u vašem hotelu moći da se odmore i u uz razne aktivnosti koje ovaj hotel pruža pripreme za nove zadatke", kazala je Stokićeva.

Miodrag Kostić, predsednik kompanije "MK Grup", odmah na početku proglašenja vanrednog stanja u zemlji priključio se borbi protiv virusa kovida 19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", navodi se su saopštenju.

Takođe, "MK Grup" i njene kompanije članice su tokom pandemije izdvojile gotovo pola miliona evra za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa za stanovništo Srbije.

Istovremeno, pomenute kompanije su donele odluku da ne koriste mogućnosti koje proizilaze iz uredbi koje je Vlada usvojila za pomoć privredi i time ostavila na raspolaganje 5 miliona evra budžetu Republike Srbije, dodaje se u saopštenju.

Za obezbeđivanje besplatnog odmora za regionalne lekare izdvojeno je 200.000 evra i taj projekat, kako se navodi, predstavlja krunu svih dosadašnjih aktivnosti koje je ta kompanija realizovala tokom pandemije izazvane koronavirusom.