Bez gužve na granici sa Crnom Gorom, zbog nesporazuma oko testova neki putnici vraćeni

Crna Gora je od ponoći otvorila granice za građane Srbije, ali su mnogi zbog neposedovanja odgovarajućih testova vraćeni sa graničnih prelaza.Putnici koji u Srbiju dolaze iz Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije od danas moraju imati negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati.

Od ponoći je Crna Gora otvorila granicu za građane Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Severne Makedonije i za državljane Sjedinjenih Američkih Država.

Ipak, granični prelaz Gostun od ponoći je na izlazu iz Srbije prešlo svega sedamdesetak vozila sa nešto više putnika.

Put Crne Gore su krenuli samo malobrojni koji su vest o otvaranju granica spremno dočekali. Zbog nejasnoća u vezi sa serološkim testom, mnogi su vraćeni sa graničnih prelaza. 

Za sve one koji planiraju putovanje u Crnu Goru potreban je negativan pi-si-ar test i pozitivan serološki test odnosno rezultat testa na antitela koji potvrđuje da je putnik preležao kovid 19.

Za decu starosti do pet godina test nije potreban.

Putnici koji u Srbiju dolaze iz Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije od danas moraju imati negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati.

Ta mera se ne odnosi na građane Srbije koji dolaze sa teritorija tih zemalja.

Duža zadržavanja samo na Horgošu 

Nove mere apsolutno nisu uticale na povećanje broja vozila koja dolaze iz Hrvatske, a za sada niko nije vraćen sa granice zbog neposedovanja testa.

Na graničnom prelazu Batrovci tokom dana nije bilo gužve, vozila prolaze bez zadržavanja. 

Nešto više putnika je bilo na izlazu iz Srbije, većinom turskih državljana koji se vraćaju u zemlje Zapadne Evrope, gde rade.

Zbog povratka putnika sa godišnjih odmora iz Turske, Bugarske i Albanije, pojačan je saobraćaj na severnom izlazu iz zemlje.

Na Horgošu se popodne čekalo oko pola sata da bi se napustila Srbija, dok se na ulazak u Mađarsku čekalo oko dva sata.

Drugačija slika je na graničnom prelazu Vatin sa susednom Rumunijom, gde je zbog uvođenja obaveznog negativnog negativnog pi-si-ar testa, putnički promet upola manji nego prošlog vikenda.

Na Preševu je prethodnih dana registrovano u proseku oko 5.000 putnika, najviše ih je, kao i danas, bilo u tranzitu, putuju ka Nemačkoj ili Švajcarskoj.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">