Unicef poziva Beograđane da se pridruže nabavci paketa za najugroženije

Građani Beograda mogu da se preko računa za "Infostan" pridruže Unicefu u borbi protiv kovida 19 i doniraju sredstva za nabavku 9.000 porodičnih paketa za najugroženije porodice sa decom, navodi se u saopštenju.

Unicef je sredinom jula započeo prikupljanje sredstava za nabavku protokomera, koji su osnovna kiseonička potpora pacijentima obolelim od kovida 19.

Već su prikupljena sredstva za nabavku 260 protokomera, a poziv kompanijama ostaje otvoren, navodi se u saopštenju Unicefa.

I stanovnici Beograda, kako se dodaje, mogu da se pridruže Unicefu u borbi protiv kovida 19 i doniraju sredstva za nabavku 9.000 porodičnih paketa za najugroženije porodice sa decom.

Uz uplatnicu za JKP "Infostan" u avgustu, objašnjavaju, stići će i namenska uplatnica Unicefa na kojoj građani mogu da upišu željeni iznos donacije

"Porodični paketi se sastoje od igračaka i didaktičkog materijala. Namenjeni su za podršku zajedničke aktivnosti dece i odraslih sa ciljem da deca uče kroz igru i se lakše nose sa izazovima pandemije", piše u saopštenju.