Protest studenata ispred Skupštine Srbije

Studenti iz više studentskih domova u Beogradu okupili su se ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog najave o zatvaranju studentskih domova, iako je naknadno dogovoreno da do toga ipak neće doći.

Studenti su u protest krenuli zbog najave predsednika Vučić koji je ranije večeras za RTS rekao da će jedna od mera, kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa, biti i zatvaranje svih studentskih domova u Beogradu.

To je izazvalo burnu reakciju studenata u Beogradu, koji su domove morali da napuste i tokom vanrednog stanja.

Oni su posle najave Vučića protestovali u Studentskom gradu, ispred 4. aprila, doma "Penezić" na Zvezdari, uzvikujući "Nećemo kući". 

Usledio je razgovor studentskih predstavnika sa predsednikom Srbije nakon čega je odlučeno da će studenti ipak ostati u domovima, ali uz posebne mere. 

Studenti su se sa Novog Beograda uputili u protestnu šetnju sve do Skupštine Srbije, gde su im se pridružile kolege iz više drugih domova kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog najavljene, pa povučene, odluke o zatvaranju domova. 

Najavili su novo protestno okupljanje za sutra u 10.00 na Platou ispred Filozofskog fakulteta i zatražili da im se obrati ministar prosvete. 

Takođe, zahtevaju i da im se dostavi zvanična odluka da domovi neće biti zatvoreni.