U Grčku se ipak ne može preko Severne Makedonije

Grčka je privremeno ograničila sve železničke i drumske veze sa Severnom Makedonijom i zabranila ulazak lica iz te zemlje, rečeno je RTS-u u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova je istaklo, povodom vesti da je otvoren granični prelaz Evzoni između Grčke i Severne Makedonije, da državljani Srbije u Grčku drumskim putem i dalje mogu da uđu samo preko Bugarske.

Razlog je to što je Grčka privremeno ograničila sve železničke i drumske veze sa Severnom Makedonijom i zabranila ulazak iz te zemlje.

"Najnovijom odlukom nadležnih grčkih organa od 30. juna 2020, kojim je regulisano pitanje režima ulaska stranaca u Grčku u periodu od 01. do 15. jula 2020, iz preventivnih razloga zaštite zdravlja od širenja koronavirusa u Grčkoj, privremeno su ograničene sve železničke i drumske veze sa Severnom Makedonijom i zabranjen ulazak lica u Grčku iz Severne Makedonije", rečeno je u MSP-u.

Prelaz Evzoni je bio otvoren danas od osam do 11 časova, navodi Tanjug, a do 15. jula će biti otvoren samo za državljane Grčke i građane sa boravišnom dozvolom u Grčkoj.

Policijski službenici iz Severne Makedonije i Grčke su rekli da su svi automobili danas vraćani, te da su usmeravani prema Bugarskoj.

Do 15. jula jedini granični prelaz ka Grčkoj koji ostaje otvoren za državljane Srbije je bugarsko-grčki prelaz Kulata-Promahonas.