Rektorka Popović: Nastava putem interneta, ispiti čekaju kraj vanrednog stanja

Nastava na Univerzitetu u Beogradu održava se preko interneta, a ispiti će biti odloženi do završetka vanrednog stanja, rekla je za RTS rektorka Ivanka Popović.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović navela je da je onlajn nastava jedan veliki posao koji su zdušno prihvatili i studenti i nastavnici.

"Posebno me raduje entuzijazam studenata na tom poslu. Što se nastavnika tiče, oni su dostupni putem svih vidova onlajn komunikacije, od običnog imejla do video-konferencije", rekla je Ivanka Popović tokom gostovanja u Beogradskoj hronici.

Ispiti će morati da se odlože dok se ne završi vanredno stanje zbog toga što, kako je istakla rektorka Popović, Univerzitet u Beogradu nema dovoljno iskustva za obezbeđivanje potpuno objektivnih uslova za onlajn polaganje ispita.

"Svakako će biti dovoljno prilika da studenti iskažu svoje znanje i neće doći ni do kakvih poremećaja u tom smislu, jer nama je važno da studenti savladaju gradivo i da uspešno završimo ovu godinu", kazala je Ivanka Popović.

Produžetak školske godine, prema rečima rektorke Univerziteta u Beogradu, zavisi od prirode studijskog programa.

"Onog trenutka kada se završi vanredno stanje, za one fakultete gde su obavezne praktične vežbe i eksperimentalna ispitivanja, biće organizovana intenzivna blok nastava", naglasila je Popovićeva.

Kako je rektorka Popović navela, nadoknada nastave zahteva dobru saradnju nastavnika i studenata. Veruje da će svi hteti da se taj posao dobro uradi.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">