Vaspitačice u Milanu zbog novih uniforma izgledaju kao vanzemaljci – kako će deca reagovati

Italijanski mediji su objavili članke pod nazivom "Svemirci u milanskim obdaništima" ili "Osmi putnik u radu sa decom od dve godine" i slično, ne bi li objasnili kako će deca doživeti nove uniforme u kojima će zaposleni u jaslicama i obdaništima dočekati decu danas, 7. septembra, na početku nove školske godine.

Vikend je protekao u znaku protesta roditelja zato što je jedna vaspitačica na Fejsbuku objavila svoju fotografiju na kojoj je obučena u "antikovid" uniformu uz rečenicu: "Ovo je naša nova uniforma, u ovom odelu od plastike ćemo dočekati naše mališane koji imaju dve godine i koji nas nisu videli šest meseci."

Navela je da se "čak ni medicinsko osoblje danas ne oblači ovako". 

"Morali smo da pišemo uputstva, da sve očistimo, imamo dvorište kojem nije moguće pristupiti već četiri godine. Ovo je sramota, za 22 godine rada nisam doživela ovako nešto", dodala je vaspitačica iz Milana.

Majke su jako zabrinute te se među komentarima može pročitati da će njihova deca plačući pobeći ako vide ovako obučeno osoblje, dok druge poručuju da se ni na pedijatriji ovako danas ne oblače lekari i sestre.

Vlasti Milana sada imaju pune ruke posla oko uniformi osoblja koje radi u jaslicama i obdaništima, koje su samo šlag na torti jer su roditelji protiv i novog radnog vremena, kao i organizacije ulaska u obdaništa, naročito ako jedna porodica ima više dece, pa roditelji ne mogu da uklope radno vremene na poslu sa vrtićem.