Čitaj mi!

Epidemijska situacija pod kontrolom, izazov letnji odmori

Epidemijska situacija je stabilna, broj novoobolelih je pao ispod 300, a opada i broj osoba na bolničkom lečenju.

Španija će dozvoliti ulaz nevakcinisanima iz zemalja van EU

Nevakcinisani državljani zemalja van Evropske unije koji planiraju da letuju u Španiji, moći će da uđu u tu zemlju, jer Vlada u Madridu ublažava epidemijske mere.

Uslovi za ljude koji dolaze iz Britanije ili neke druge zemlje van EU, biće identični sa uslovima za ulazak državljana iz Šengenske zone, preneo je Skaj njuz.

Turisti će na ulazu u zemlju morati da pokažu jednu od tri stvari: sertifikat, negativan pi-si-ar test ili dokaz o preležanom virusu u prethodnih 180 dana.

Opširnije Kraće

U Vranju hospitalizovano sedam pacijenata

U kovid ambulanti ATD u Vranju za 24 časa obavljena su 34 pregleda, od toga 17 prvih. Urađeno je 17 antigenskih testova, od kojih su četiri pozitivna na koronavirus.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je sedam pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus, pet je sa upalom pluća, a tri primaju kiseonik.

Tokom proteklog dana na bolničko lečenje primljen je jedan pacijent.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za poslednja 24 sata registrovano 247 novih slučajeva koronavirusa, od testiranih 5099 uzoraka. Od posledica koronavirusa preminule su još 3 osobe. Na bolničkom lečenju nalazi se 225 pacijenata, od kojih je 8 na respiratoru.

Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) odobrila je upotrebu "Fajzerove" vakcine za decu od 5 do 11 godina.

Epidemiolozi upozoravaju da je oprez i dalje neophodan, jer je koronavirus i dalje među nama.

Ukazuju na to da ulazimo u turistički period, da će naši državljani putovati, ali i stranci će dolaziti u Srbiju, te da će sigurno doći do veće cirkulacije virusa.