Čitaj mi!

Ružić: Opametimo se, zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić apelovao je na građane da poslušaju lekare da je vakcinacija jedini spas, kao i da je to jedini način da zadržimo decu u klupama. Dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu iz ovog vrtloga nećemo izaći. Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem, poručio je Ružić.

Branko Ružić je istakao da nije prošao dan da u Ministarstvu prosvete  ne diskutuju sa zdravstvenom strukom o tome šta sve može da se učini da učenici u svojim klupama budu zdravi i bezbedni. 

"Apelujem na građane, a i o tome govorim na Kriznom štabu, da shvate da kao što poslušamo lekara za antibiotik, lek za pritisak i drugo, da isto tako poslušamo lekare da je vakcinacija jedini spas, jedini način da ponovo budemo onaj srčan narod, da radimo sve kao i pre, pa i da zadržimo decu u klupama", naveo je Ružić u saopštenju.

"Kao prvi čuvar obrazovnog sistema neću da dozvolim nikada da deca budu ugrožena i zato i imamo sve više škola koje prelaze na onlajn nastavu. Ali dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu iz ovog vrtloga nećemo izaći. Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem", naglašava Ružić.

Naglašava da će oni u Ministarstvu i prosvetni radnici dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali da ne mogu sami to da obezbede. "Opametimo se", poručio je Ružić.