Čitaj mi!

Adžić Vukičević: Korona je opaki virus koji, čim mu okrenemo leđa, napada ubojitije

Direktorka kovid bolnice u Batajnici, dr Tatjana Adžić Vukičević, rekla je za RTS da je za vreme provedeno u kovid bolnici naučila da se radi o opakom, opasnom virusu, koji je, kad god smo mu okrenuli leđa, napadao jače i ubojitije. Poručuje da je vakcinacija jedini izlaz.

Više od 18 meseci Srbija se bori sa virusom korona. Koje smo lekcije do sada naučili, a s kojim izazovima se trenutno suočavamo – o tome će se danas razgovarati na simpozijumu koji organizuje najveća kovid bolnica u zemlji.

Za 10 meseci Batajnica je zbrinula oko 9.600 pacijenata – mlađih i starijih, muškaraca i žena. Njihov najmlađi pacijent je imao 20 godina, a najstariji 101.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici, dr Tatjana Adžić Vukičević, rekla je za RTS da je za vreme provedeno u kovid bolnici naučila da se radi o opakom, opasnom virusu, koji je, kad god smo mu okrenuli leđa, napadao jače i ubojitije.

"Okretanje leđa znači da nismo poštovali mere, nismo nosili maske i nismo se vakcinisali", navela je Tatjana Adžić Vukičević.

Prema njenim rečima, čarobnog štapića nema, jedino rešenje je vakcinacija.

"Masovnoj vakcinaciji moramo pristupiti sada i odmah, drugog rešenja nema", naglasila je direktorka kovid bolnice.

Naglasila je da su "pustili 105 kreveta u promet" i da je ostalo još postelja koje se čuvaju za eventualno pogoršanje situacije. 

Stanje najmlađe pacijentkinje, apotekarke od 20 godina, kojoj se na snimku pluća skoro i ne vide, prema rečima doktorke, izuzetno je teško, ali uz svu neophodnu terapiju, znatno bolje. 

Tatjana Adžić Vukičević poručuje da je vakcinacija jedini izlaz i spas od ove pošasti.