Čitaj mi!

Preminula jedna osoba, novih 227 slučajeva zaraze

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 227 osoba od 9.072 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminula je jedna osoba. Na respiratoru se nalazi osam pacijenata.

Građani Srbije od četvrtka na Kipar bez testa i karantina

Srbija će od četvrtka biti stavljena na zelenu listu zemalja čiji će državljani moći da uđu na Kipar bez ograničenja, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Kipra.

Uz Srbiju, sa narandžaste na zelenu listu danas su premeštene i Severna Makedonija i Kanada, a putnicima koji dolaze iz ovih zemalja ne treba za ulazak na Kipar ni pi-si-ar test ni karantin.

Ova odluka stupa na snagu u četvrtak.

Shodno epidemijskoj situaciji, sa zelene liste na narandžastu su stavljene Lihtenštajn, Danska, Francuska i Finska, dok su Malta iz zelene, a Holandija iz naradžaste prebačene u crvenu kategoriju.

Putnici koji dolaze iz zemalja sa narandžaste liste mogu ući sa negativnim pi-si-ar testom ne starijim od 72 sata, a oni sa crvene liste uz ovaj test moraju da se testiraju i pri dolasku na Kipar, a troškove će snositi sami.

(CyprusMail)

Na respiratoru osam pacijenata

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 227 novih slučajeva koronavirusa od 9.072 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminula je jedna osoba.

U bolnicama se nalazi 305 obolelih od kovida, od kojih je osam na respiratoru.

Od početka pandemije u Srbiji je testirana 4.563.171 osoba, registrovano je 718.817 slučajeva koronavirusa, a od posledica bolesti umrle su 7.084 osobe.

Procenat smrtnosti je 0,99.

Poslednjih nekoliko dana, trocifreni broj novozaraženih koronavirusom opominje da i dalje moramo biti oprezni i poštovati preventivne mere.

I u našoj zemlji ima obolelih od delta soja, koji se brzo širi.

Stoprocentne zaštite nema, ali uz mere neophodno je i podizanje stepena imunizacije i motivisanje mladih da se vakcinišu.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je na Institut "Torlak" stigla redovna isporuka Fajzerove vakcine protiv kovida 19. Stiglo je ukupno 79.560 doza Fajzerove vakcine.