Čitaj mi!

Preminula još 4 pacijenata, koronavirus potvrđen kod 160 osoba

Prema poslednjim informacijama, borbu sa kovidom u Srbiji izgubile su još 4 osobe, a koronavirus je potvrđen kod 160 ljudi od testirana 9.353 uzoraka. Na respiratorima je 19 pacijenata.

Vesić: Punkt za vakcinaciju u TC "Ušće” prestaje sa radom

Punkt za vakcinaciju u TC "Ušće" prestaje sa radom večeras u 20 sati, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Na tom punktu, koji je otvoren 6. maja, za pet nedelja vakcinisano je skoro 13.000 ljudi, izjavio je Vesić.

"Hvala divnim lekarima i sestrama koji su radili svaki dan kako bi zaštitili sve građanke i građane koji su došli na vakcinaciju", istakao je Vesić i podsetio da je autobus za vakcinaciju svaki dan na terenu u kome je do sada vakcinisano više od 4.000 ljudi.

U Moravičkom okrugu još troje pozitivnih, jedna osoba preminula

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je sedam osoba, a nema pacijenata u respiratornom centru. U protekla 24 časa primljen je jedan pacijent, a otpusta nije bilo.

Nažalost, jedna osoba je preminula V. M. (1943) iz Čačka (pozitivna).

Od 116 uzoraka iz Čačka pozitivna su 2, iz Gornjeg Milanovca od 18 uzoraka pozitivan je 1, iz Lučana od 5 uzoraka pozitivnih nema i iz Ivanjice od 25 uzoraka pozitivnih nema. Ukupno tri pozitivna od 164 uzorka u Moravičkom okrugu.

Tokom jučerašnjeg dana vakcinisano je ukupno 395 ljudi, od toga prvom dozom vakcine vakcinisane su 42 osobe (nezakazane vakcinacije), a 353 osobe primile su drugu dozu vakcine.

Za poslednja 24 časa u prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 12 pregleda, od čega četiri prva pregleda.

U domovima i ustanovama socijalne zaštite sedmoro obolelih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih koronavirus je potvrđen kod četvoro korisnika i troje zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izlečen je ukupno 5.951 korisnik i 3.096 zaposlenih.

U Beogradu i Smederevu dvocifren broj novozaraženih

Od 160 novih slučajeva zaraze, koliko je potvrđeno u poslednja 24 sata u Srbiji, najviše ih je u Beogradu – 21. Sledi Smederevo sa 13 novozaraženih osoba.

Majdanpek, Novi Sad i Temerin imaju po 4 novoobolele osobe, Prijepolje, Žabalj, Sremska Mitrovica, Kovačica, Bor, Jagodina, Zrenjanin, Niš, Novi Pazar i Paraćin po 3 nova slučaja zaraze.

Ostala mesta imaju manje od tri novozaražene osobe.

Na respiratorima 19 pacijenata

U Srbiji je u poslednja 24 sata koronavirus potvrđen kod 160 osoba od 9.353 testirana uzorka.

Borbu sa kovidom izgubile su još 4 osobe.

Na respiratorima je 19 pacijenata. 

Epidemiološka situacija u Srbiji je povoljnija, pa su od danas na snazi nove mere. Istovremeno se nastavlja vakcinacija na više od 220 punktova.

Niš prednjači po broju vakcinisanih, a kada je reč o mladima, 22 odsto osoba do 35 godina je primilo vakcinu. Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan rekao je za RTS da su prema planu prvo stariji vakcinisani, a da su u međuvremenu radili sa mladima i govorili im o značaju vakcinacije.

Agencija za lekove dala je dozvolu za upotrebu "Fajzer Biontekove" vakcine za vakcinaciju dece od 12 do 15 godina. Za njeno korišćenje potrebna je i dozvola Instituta "Batut". Verica Jovanović, direktorka tog instituta, izjavila je da je Agencija za lekove usvojila na zahtev samog proizvođača preporuke i da je imunizacije dece trenutno na razmatranju.

Vlade država članica Evropske unije saglasile su se da vrate Srbiju na listu epidemijski bezbednih zemalja.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">