Čitaj mi!

Epidemijski brojevi su bolji, ali u Infektivnoj klinici strahuju od popuštanja mera

Istina je da je broj prvih pregleda minimalno opao i da je izjednačen broj prijema i otpusta, ali Infektivna klinika u Beogradu je i dalje puna i pacijenti u toj ustanovi se bore za život, rekla je za RTS zamenica direktora te bolnice Ivana Milošević.

Ivana Milošević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, zamolila građane da nastave da poštuju mere i sve što se savetuje za suzbijanje epidemije.

Kako je navela, osam bolesnika na Infektivnoj klinici je na respiratoru. Dodaje da to nije pun kapacitet intenzivne nege, ali da se nikad ne zna kada će ona nekome trebati.

Govoreći o popuštanju mera, rekla je da lekari na klinici strahuju.

"Jedna stvar je da se mere popuste, a ovo što mi gledamo druga. Ne osećam se prijatno kad znam da će se mere popustiti jer ide lepo vreme, a ljudi su željni provoda. Svako nepoštovanje mera mi najviše osetimo", ukazala je Ivana Milošević.

Podseća da klinika već drugo proleće radi u istom režimu i poručuje da od nas samih zavisi kakvo će biti leto i proleće, a naučili smo da toplo vreme ne donosi olakšanje.

"Glavna razlika je to što imamo vakcinu", istakla je i poručila da dok većina stanovnika ne bude vakcinisana, nećemo biti ni blizu normalnog života.

Kaže i da odluka o vakcini nije samo pitanje mera, već je to izbor između života i smrti.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">