Preminula još jedna osoba, koronavirusom zaražene još 72

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminula još jedna osoba. Potvrđena 72 nova slučaja zaraze koronavirusom. Testirano 3.138 građana. Na respiratorima 21 pacijent.

Smanjuje se broj prvih pregleda u vranjskoj kovid-ambulanti

Prema današnjim podacima, u kovid bolnici u Vranju ukupan broj pacijenata je 12, od čega je troje pozitivno na koronavirus.

Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih bolničkih postelja je 168, navodi se na sajtu grada.

Tokom jučerašnjeg dana, u vranjskoj kovid ambulanti ATD obavljena su 54 pregleda, i to 22 prva i 32 kontrolna pregleda. Smanjuje se broj prvih pregleda u kovid-ambulanti.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare 73 zaražena

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 54 korisnika i 19 zaposlenih.

Testirano 3.138 osoba

U Srbiji je u protekla 24 sata testirano 3.138 građana, koronavirus je potvrđen u 72 slučaja, a od posledica infekcije preminula je jedna osoba, navodi se na sajtu covid19.rs.

Hospitalizovano je 274 pacijenata, a 21 se nalazi na respiratorima.

Do sada je ukupno testirano 1.115.095 građana, zaraženo je 33.384, a preminulo je 747.

Broj hospitalizacija u kovid bolnicama u Srbiji je smanjen ali je broj pregleda u kovid ambulantama nesmanjen i to su podaci koju ohrabruju, navode stručnjaci.

Epidemiolozi ističu da epidemiološki podaci u Srbiji ohrabruju jer nema žarišta već sporadičnih slučajeva, ali da oni brzo mogu da se promene pre svega zbog nepovoljne situacije u zemljama okruženja.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je za RTS da je kombinovana nastava izbor za sve univerzitete u Srbiji i da će se prilagođavati u zavisnosti od epidemioloških uslova.