Zemunska bolnica primila 175 pacijenata za dan, direktor ima molbu za građane

Zbog rasta broja obolelih, raste i broj kovid bolnica. Od juče se i Kliničko bolnički centar „Zemun" potpuno vratio u kovid sistem, ali je postao i trijažni centar. Direktor bolnice Dragoš Stojanović rekao je za RTS da je juče od 14 do 19 sati u toj ustanovi bilo 140 pregleda, a do jutros 195.

Dragoš Stojanović je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekao da je otvoreno šest punktova za preglede.

"Mi nismo infektolozi, tako da je to veliki napor, a veliki je broj pacijenata i svi se trudimo da maksimalno izađemo u susret", naveo je Stojanović.

Istakao je da je do jutro primljeno 175 pacijenata, što je mnogo.

Kako je dodao, to su u principu mlađi pacijenti. Kaže da je njihova klinička slika lakša, ali da se usložnjava i intenzivna nega je popunjena sa 20 pacijenata.

Stojanović je rekao da ga sekira jutrošnji snimak koji se pojavio na društvenim mrežama i koji ukazuje na određene aktivnosti po splavovima.

Ističe da je naš zdravstveni sistem jedan od najhumanijih na svetu, ali da je veliki broj pacijenata. Kako navodi, nikad nisu primili 175 pacijenata u bolnicu u jednom danu.

Zbog toga su, rekao je, juče posle sastanka sa ministrom zamolili na sve građane da se smire.

"Apelujem i molim, suzdržite se od društvenih aktivnosti, ostavite restorane, splavove, kafane. Veliko je opterećenje na zdravstveni sistem, nije lako raditi na 30 stepeni u skafanderu", ukazao je Dragoš Stojanović.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">