U Vojvodini ukupno 435 potvrđenih slučajeva koronavirusa

Na teritoriji Vojvodine do danas je obolelo 435 građana od kovida-19, a najveći broj registrovan je u Novom Sadu, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj u Vladi Vojvodine bez prisustva novinara. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 176 pacijenata, a u bolnici u Pančevu 185.

Kada je reč o broju obolelih po okruzima u pokrajini, najviše ih je u Južnobačkom okrugu 142, zatim u Južnobanatskom 105, u Sremskom okrugu 65, Severnobačkom 41, Severnobanatskom 34, Srednjobanatskom 25 i Zapadnobačkom 24.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 176 pacijenata, a u bolnici u Pančevu 185.

U privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu smeštena su 134 pacijenta, a u Banju Junaković 14.

Od početka epidemije preminulo je 11 pacijenata sa teritorije Vojvodine, a svi su bili stariji od 50 godina. Više od 71 odsto umrlih su muškarci, 28 odsto su žene.

U pokrajini je kovidom-19 zaraženo 69 medicinskih radnika, dvoje je u teškom stanju i nalaze se na respiratorima. Veliki deo njih se oporavio, a neki su se vratili na posao, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Do sada je na teritoriji pokrajine testirano 3.268 građana, saopštio je pokrajinski premijer Igor Mirović i dodao da se dnevno testira između 200 i 300 građana.

U gerontološkim centrima u Vojvodini nema zaraženih kovidom 19, naveo je pokrajiski sekretar za zdravstvo.

Premijer Mirović izjavio je da će Vlada Vojvodine narednih dana donati odluku o izmeni budžeta pokrajine, jer se očekuje pad prihoda za 15 do 20 procenata.

On je potvrdio da je pokrajinska Vlada već donela odluku o privremenoj obustavi izvršenja pokrajinskog budžeta, ali da to neće uticati na lična primanja građana, kao ni na primanja korisnika socijalne zaštite.

Mirović je dodao da je na teritoriji pokrajine obavljeno skoro 85 odsto poljoprivrednih radova i da se prolećni radovi obavljaju nesmetano.