U Beogradu 106 osoba prekršilo zabranu kretanja, gradonačelnik poručuje da nema opuštanja

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je za RTS da je tokom ovog vikenda u Beogradu do sada 106 osoba prekršilo meru zabrane kretanja. Ističe da je za sada situacija nešto bolja nego prošle nedelje, ali da ne bi trebalo da se opuštamo.

"Grad funkcioniše u novom modu, u tišini i miru. Kad prođete ulicama, sve deluje neobično, ali grad mora da funkcioniše", rekao je Radojičić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Istakao je značaj i doprinos zdravstvenih radnika i naveo da je šteta što je ovakav trenutak morao da nastane da bismo uvideli šta oni rade za nas.

Radojičić je nappomenuo da ovih dana Zavod za biocide vrlo posvećeno radi i svakodnevno definiše prioritete a dezinfeciju.

"Oni imaju 21 ekiu i rade za vreme policijskog časa", rekao je gradonačelnik.

Naveo je da sve više ima podataka o samom virusu i o bolesti i da je na početku bilo mnogo spekulacija a malo vremena da se dođe do informacija.

"„Imamo sve više naučnih radova o virusu, ne verujem da možemo da očekujemo eskaliranje epidemije u narednom periodu, ali ne znači da možemo da se opustimo", rekao je Radojičić.

Istakao je da je ceo april mesec verskih praznika i da je potrebno da budemo obazrivi.

Na pitanje da li je moguće da sledećeg vikenda policijski čas bude duži, rekao je da mislid a to ima smisla, jer ne bismo smeli da se opustimo.

"Verujem da ćemo svi zajedno doneti odluku kako da se ponašamo narednih dana u vreme pravoslavnog Uskrsa", rekao je Radojičić.