Srpski državljani u Tajlandu čekaju odobrenje da se vrate u Srbiju

Oko 170 srpskih državljana koji se trenutno nalaze u Tajlandu pokušava da se vrati u Srbiju. Sa kompanijom "Katar ervejz" je dogovorena mogućnost njihovog povratka, ali se čeka odobrenje Vlade Srbije.

Počasni konzul u Tajlandu Aleksandar Radulović kaže da je sa "Katar ervejzom" napravljen dogovor o čarter-letu, koji bi srpske državljanje u Tajlandu prevezao od Bangkoka do Beograda sa sletanjem u Dohi.

Radulović je za RTS izjavio da je iz Ambasade Republike Srbije u Džakarti poslat i zvanični dopis Ministarstvu spoljnih poslova i da se za sada čeka odobrenje Vlade Srbije za sletanje u Beograd.

Druga mogućnost bila bi da avion "Katar ervejza" prebaci srpske državljane u Dohu, a da Srbija onda po njih pošalje avion u katarsku prestonicu.

Radulović je naveo i da za oko 50 srpskih državljana, koji se trenutno nalaze na indonežanskom ostrvu Bali, takođe pokušava da se organizuje avionski prevoz.

Prema njegovim rečima, od velike je važnosti da se sve razreši što je brže moguće, jer bi vlasti Tajlanda mogle da, kao meru borbe protiv koronavirusa, uvedu zabranu međugradskog prevoza.

To bi značilo da bi srpski državljani van Bankoka (u Čijang Maju, na ostrvima Kopangan i Puket) ostali zarobljeni tamo bez ikakvog načina da se vrate.