Korisnici Gerontološkog centra u Subotici uz video-pozive bliži rodbini

Gerontološki centar u Subotici uveo je uslugu video-poziva kojom će rodbina moći organizovano da komunicira sa korisnicima. Ova besplatna usluga uvedena je zbog potpune zabrane poseta korisnicima domskog smeštaja.

U sva tri objekta Gerontološkog centra u Subotici u kojima boravi 530 korisnika angažovani su radni terapeuti koji će, posle telefonske najave, obezbediti mobilnu video-vezu putem Vajbera i Votsapa između korisnika i rodbine.

U Gerontološkom centru u Subotici smatraju da će korisnici na ovaj način lakše prebroditi vanredno stanje, jer im nije dopušten izlazak iz domova.

Direktor Gerontološkog centra u Subotici Nenad Ivanišević kaže da su korisnici podržali sve odluke i svesni su da je to urađeno u njihovom interesu.

"Pojačali smo psihološku podršku, još jedan psiholog je tu da ako se pojave neke tegobe to saniramo na vreme", navodi Ivanišević.

Kako bi lakše komunicirali sa rodbinom, otvorene su četiri telefonske linije sa negraničenim interentom gde će sva rodbina koja želi uz video-poziv moći da ostvari kontakt sa korisnicima.

"Hoćemo da i rodbina korisnika bude upoznata sa njihovim stanje, tako što će ih videti i porazgovarati sa njima", zaključio je Ivanišević.