IZ ČASA U ČAS

U toku noći nije bilo uzoraka za testiranje na koronavirus

U Srbiji tokom noći nije bilo novih uzoraka za testiranje na koronavirus, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja. Prema poslednjim podacima zaraženo je 46 osoba. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 20 sati, nakon niza sastanaka koje će imati tokom dana.

16.35 - Danas neće biti održana redovna konferencija za medije u 18 sati, ali će podaci o Kovidu-19 biti dostupni javnosti.

15.25 - "Srbija Voz" saopštio da je privremeno obustavljen saobraćaj vozova na graničnom prelazu Šid-Tovarnik, radi sprečavanja širenja Kovida-19 (koronavirusne bolesti 2019).

13.09Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, gradske uprave Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

12.05 - Predsednik Vučić predsedavaće večeras u 19 časova u Palati "Srbija" sastanku kriznih štabova za sprečavanje mogućih štetnih posledica izavanih koronavirusom. Prethodno će se sastati sa patrijarhom srpskim Irinejom.

11.05 - Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio da ne treba da iznenadi bilo koja odluka predsednika Vučića, bilo da je reč o vanrednom stanju ili o upotrebi vojske u civilne svrhe.

09.50 - Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

09.30  - Zakonom o Vojsci Srbije regulisano je šta znači odluka o upotrebi Vojske Srbije u civilne svrhe. 

08.30 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 20 sati, nakon niza sastanaka koje će imati tokom dana.

08.05 - U toku noći nije bilo uzoraka za testiranje na koronavirus, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U Srbiji tokom noći nije bilo novih uzoraka za testiranje na koronavirus, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

U Srbiji je juče je potvrđeno još pet slučajeva zaraze, od 12 ljudi koliko se testiralo. Od tih pet, dve osobe su hospitalizovane, a ostale su u kućnoj izolaciji.

Stanje obolelih je stabilno, jedan pacijent je na respiratoru.

Od poslednjeg izveštaja, do osam časova, u Institut "Torlak" nije pristigao nijedan uzorak na testiranje, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U "Torlaku" je do sada testirano ukupno 268 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.  

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas bi trebalo da donese odluku o tome da li će biti uvedena upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe, saznaje Tanjug.

Zbog ugrožene bezbednosti građana, ministar odbrane uputio pismeni zahtev predsedniku Aleksandru Vučiću o uvođenju vanrednog stanja.

Posle objavljene informacije da bi u Srbiji moglo da bude proglašeno vanredno stanje zbog koronavirusa, Vučić je napisao: Predaja nikada nije i neće biti opcija za Srbiju. Borićemo se i pobedićemo – napisao je predsednik Srbije.