Како ће паркиралиште на Ади постати биоскоп

Током летњих вечери, паркиралиште на Ади Циганлији биће претворено у биоскоп, док ће се на отвореном стадиону „Ташмајдан” у вечерњим часовима одигравати позоришне представе, најавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је рекао Танјугу да је, с обзиром на то да према одлуци Владе не раде биоскопи и позоришта и да ће та одлука бити дуже време на снази, Град желео да омогући Београђанима да одлазе у биоскоп. 

"Постигли смо договор са Комбанк двораном да се паркиралиште на Ади Циганлији, од 1. јуна до краја лета претвори увече у биоскоп на отвореном, у коме ће се филмови гледати из аутомобила", најавио је Весић.

Како је навео, тако нешто у главном граду није било последњих деценија. Додао је да на тај паркинг може да стане доста аутомобила, а и нема стамбених зграда у непосредној близини, па неће сметати суграђанима.

"Мислим да никада нисмо имали такав биоскоп. Такви биоскопи су некада били популарни у свету, гледали смо их у филмовима, а сада видим да се и у другим градовима полако отварају. Мислим да ће то бити заиста једна лепа атракција за Београђане", рекао је Весић.

Како је навеоо, у првој фази од 1. јуна до 1. јула, биоскоп ће бити бесплатан, те ће од првог дана јула кренути наплата карата.

"Програм ће обезбеђивати Комбанк дворана, они имају неколико биоскопских сала. То ће бити заједнички урађено са њима. Позивам све Београђане да искористе прилику да из својих аутомобила гледају филмове и сигуран сам да ће то овог лета бити атракција", рекао је Весић.

Заменик градоначелника најавио је и одржавање позоришних представа на отвореном, како би се искористио такав простор.

"Понудићемо нашим позориштима, културним инситуцијама, да током лета на Ташмајдану, имају позоришне представе, концерте и слично, како бисмо могли да пружимо грађанима да виде нешто што нису могли ових месеци", рекао је Весић.

Директор Комбанк дворане Игор Стојановић истакао је да ће грађани бити у могућности да погледају филмове који су били на реперторару, али су, због епидемије, прекинули биоскопски живот.

Поштоваће се све мере, биће обезбеђена дистанца између аутомобила, а у самом возилу моћи ће да буду две особе, или четворочлана породица, додао је Стојановић.

"Верујемо да ћемо омогућити да тај биоскоп пружи све оно што је тренутно гледаоцима ускраћено", рекао је Стојановић.