Позориште у сва и за сва времена

За време ванредног стања наша позоришта нису затворила своја врата. Из затвореног простора селе се на интернет.

Осим Народног позоришта које вечерас, са почетком од 21:00 на свом Јутјуб каналу емитује представу Бела Кафа Александра Поповића, у режији Милана Нешковића и друга београдска позоришта се придружују овом начину пласирања својих остварења.

Тако ће и позориште Атеље 212 током ванредне ситуације бити са својом публиком. Сваког уторка, четвртка и суботе ће на својој страници на Фејсбуку емитовати снимљене представе у терминима од 20 часова.

Ово ће бити јединствена прилика да најмлађа публика Атељеа 212 први пут види неке представе, а старија да се подсети представа које су некада биле на репертоару. Најаву репертоара ће почетком свеке недеље објављивати путем друштвених мрежа.

Синоћ је емитован Развојни пут Боре Шнајдера, Александра Поповића, а у четвртак 19. марта у 20 часова је Краљ Иби, Алфреда Жарија. У суботу 21. марта у 20 часова Рањени орао, Мирјане Јаковљевић.

И дечја позоришта предузимају сличне акције. Позориште лутака „Пинокио“ ће играти представе без присуства публике у свом редовном термину сваке суботе од 12 сати и преносиће их уживо преко друштвених мрежа – Јутјуба, Фејсбука и Инстаграма.

број коментара 0 Пошаљи коментар